2011-05-07 13:00:24• hírek • Póti Orsolya

Nagyköveti látogatás a kiállításon

A szatmári Német Kulturális Napokra a szervezők olyan vendégeket vártak, mint Andreas von Mettenheimt, Németország bukaresti nagykövetét és Klaus Werner Johannist Nagyszeben polgármesterét. A méltóságok szombat délelőtt megtekintették a „Szatmáron készült" kiállítást is, melyen hetven cég mutatja meg termékeit.

A Német-Román Gazdasági Egyesület és a Kisiparosok Kamarája tavaly szervezte meg először a „Szatmáron készült" kiállítást, mely ugyancsak kinőtte magát, hiszen idén hetven cég állított standot. A három napos rendezvénynek a megnyitásra váró Grand Mall ad otthont, ahová május 7-én Andreas von Mettenheim Németország bukaresti nagykövete, valamint Klaus Werner Johannis Nagyszeben polgármestere, a NDF elnöke is ellátogatott.

A méltóságokat elsőként Lieb Mihály, a Kisiparosok Kamarájának elnöke köszöntötte és vezette végig a kiállításon a Német-Román Gazdasági Egyesület, valamint a Romániai Német Demokrata Fórum szatmári szervezetének képviselőinek társaságában. A vendégek láthatták, hogy Szatmár megyében is sikeres cégek vannak. A látogatás során megtörtént az első vetítés is Szatmárnémeti egyetlen mozijában, a Technosam Kft. mutatta be kisfilmjét. 

Andreas von Mettenheim nagykövet a szatmári sajtó képviselőinek elmondta: a kiállítás igen színvonalasra sikeredett, egy olyan rendezvény, amely lehetőséget ad új kapcsolatok kialakítására, a továbbfejlődésre, és arra is, hogy az itt élők megbizonyosodjanak arról, hogy nem csak külföldön, hanem itthon is kínálkoznak lehetőségek a fiatalok számára.

A nagykövet első szatmári látogatása során kifejtette: Románia még nem került ki a gazdasági válságból, de ilyen jelentős fejlődéssel minden bizonnyal kilábal a krízisből. Mint köztudott a gazdaság fejlődése nem egyenletes, vannak versenyfutások és hanyatlások is, a jelen helyzetben pedig összefogásra van szükség.



Németország bukaresti nagykövete is megtekintette a kiállítást
Németország bukaresti nagykövete is megtekintette a kiállítást



Klaus Werner Johannis polgármester az Autonet Import standjánál
Klaus Werner Johannis polgármester az Autonet Import standjánál


A nagykövetet faggatták
Éppen a  nagykövetet faggatták a rendezvény sikeréről


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: