2016-07-12 13:14:17• hírek • Kocsis Zoltán

Nagykárolyi lány érte el a legnagyobb jegyet az érettségin Szatmár megyében!

A tanügyminisztérium honlapján kedd délben nyilvánosságra kerültek az idei érettségik eredményei. Az országban mintegy félszáz diák kapott 10-es jegyet, Szatmár megyében viszont senki. A legügyesebb, egy nagykárolyi diáklány, 9,98-at ért el. De mit csináltak a fiúk?

A minisztérium honlapján megtalálható adatok szerint a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja, Spanci Andrada Oana érte el a legmagasabb jegyet az idei érettségin Szatmár megyében, 9,98-at. Őt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és a Mihai Eminescu Gimnázium egy-egy diáklánya, Mares Eszter és Goie Anamaria követi 9,93-as átlaggal. A harmadik helyen a Doamna Stanca Gimnzáium diáklánya, Fiat Cristina zárt 9,91-gyel.

Totális tehát a lányok dominanciája Szatmár megyében: az első tíz helyezett között nem is találunk fiút. A legjobb eredményt elérő legény Schefler Gergő, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja 9,75-tel zárt.

Romániában amúgy összesen 56-an kaptak 10-est. Országos szinten 66,7% volt a sikerességi arány, ami némi visszaesést jelent a tavalyi 67,9%-hoz képest.

Bővebb statisztikai adatokkal később jelentkezünk! A jegyeket névre, intézményre szólóan itt lehet megkeresni!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: