2014-04-14 17:13:15• hírek • Kocsis Zoltán

Nagykárolyi földrengésveszélyről egyeztettek

A nagykárolyi földrengésveszélyről egyeztettek a hétfői nap folyamán a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének főhadiszállásán. A megbeszélést Kovács Jenő nagykárolyi polgármester kezdeményezte.

Kovácson, valamint Eugeniu Avram kormánybiztoson kívül részt vett a találkozón Dan Gheorghe, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének megbízott vezetője, valamint az áram és a gázszolgáltatók képviselői is. A megbeszélés azt követően jött létre, hogy tavaly novemberben földrengés-szimulációs gyakorlatot hajtottak végre a kisvárosban.

A hétfői találkozón részletre menően kielemezték a gyakorlat eredményeit, tapasztalatait, tanulságait. Az egyeztetés egyik legfontosabb célja volt, hogy a különböző intézményekben tudatosuljon: szükséghelyzet esetén melyek a kötelességeik, lehetőségeik, feladataik.

A szakemberek szerint Nagykároly és környéke a földrengés által leginkább veszélyeztetett térsége Szatmár megyének. Az utolsó jelentősebb földmozgásra ennek ellenére legutóbb pontosan 180 évvel ezelőtt, 1834-ben volt példa.

A hétfői nap folyamán Avram és Altfatter Tamás alprefektus George Vulturescuval, a Szatmár Megyei Kulturális és Örökségvédelmi Igazgatóság vezetőjével is találkozott. A megbeszélés témája a különböző beruházások, építkezések kapcsán esetlegesen érintett ásatások, régészeti leletek voltak. Avram nyomatékosította: az örökségvédelem nagyon fontos és semmiképpen sem lehet szőnyeg alá söpörni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: