2012-04-20 07:10:36• hírek • Nagykároly.ro

Sok százan rangsoroltak Nagykárolyban

Színültig, sőt, azon is túl megtöltötte a sok százfős sokaság a nagykárolyi városháza dísztermét. Amint Kovács Jenő polgármester, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség helyi szervezetének elnöke rámutatott, talán két évtizede érdekelte az embereket ennyire egy sorrendállító közgyűlés. Csehi Árpád Szabolcs, a megyei önkormányzat elnöke, egyben a Szövetség megyei elnöke kifejtette, hogy a négy évvel ezelőttihez képest nagyobb érdeklődés a „csapatnak" köszönhető, annak a csapatnak, amely bizonyított.

A rangsoroló közgyűlés egyébként annak rendje s módja szerint a számlálóbizottság megválasztásával kezdődött, majd a polgármester és a helyi tanácsbeli frakció vezetőjének, Poósz Szabolcs nagykárolyi RMDSZ-alelnöknek a beszámolójával folytatódott. A Szövetség színeiben egyedül a jelenlegi polgármester jelentkezett arra, hogy a következő négy évben ellássa az elöljárói tisztséget. A sorrendállító közgyűléstől ezt kérte: „bízzanak bennem, szavazzanak, hogy folytathassam a megkezdet munkát." A tizenhárom tanácstag-jelöltségi kérelmet benyújtó személy ismertethette ezt követően elképzelését.

Csehi Árpád Szabolcs, mint a Szövetség elnöke beszédében egyebek mellett kiemelte, hogy együttesen (azaz a helyi, a megyei és az országos RMDSZ) mi mindent elérhetett: Erdélyben az egy főre eső, már megítélt európai uniós és kormánytámogatások tekintetében a nyugat-szatmári város élenjáró, legalábbis az első három település közé tartozik. S ez még folytatódhat - nyomatékosította. Ehhez a jelentős választási részvétel szükségeltetik, hogy az RMDSZ polgármesterét erős, akár 12 fős tagság támogassa a helyi tanácsban, továbbá a Szövetség vezesse ezután is a megyei önkormányzatot.

A rangsorolás következett. A szavazatok összesítése közben Günthner Tibor szenátor és Varga Attila parlamenti képviselő szintén a csapat egymásrautaltságáról szólt, hogy mindennemű eredményt együttesen lehet felmutatni. A szavazatok összesítése után a következő sorrend alakult ki: (287 leadott, és 285 érvényes szavazat volt) Bekő Tamás 270, Poósz Szabolcs 248, Visnyai Csaba 245, Hágó Áron 242, Brém Árpád 220, Fazakas Zoltán 205, Leitner Róbert 194, Tukacs József 173, Csizmadia Zsolt 171, Vénig Gabriella 124, Csajkos Szabolcs 99, Roman Adrian pedig 89 voksot kapott. Amúgy a jelenlévő RMDSZ-tagoknak a tizenhárom fős listából a szerintük a tanácstagságra legalkalmasabb nyolc személy nevét kellett megjelölniük.

Nagykároly rangsoroló gyűlés

Csehi Árpád - Nagykároly, rangsoroló gyűlés

Nagykároly.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: