2013-10-23 16:01:50• hírek • Szatmar.ro

Fogkeféket adományozott a gyerekeknek a Vidám aligátor

A Szatmári Egyházmegyei Caritas október 23-án, szerdán indította útjára a „Vidám aligátor" nevű akciót, melynek keretén belül Nagykolcson és Szamoskrassón fogkrémet és fogkefét kaptak a helyi általános iskola diákjai. Az akcióhoz csatlakozott a Szt. Antal Orvosi Szövetség is Ratiu Cosmin fogorvos vezetésével.

A gyerekek nem csak tárgyi ajándékoknak örülhettek, de egy rövid bemutató segítségével megmutatták nekik azt is, hogyan kell helyesen használni a fogkefét, hogyan kell helyesen fogat mosni. A szakemberek egyéb jó tanáccsal is ellátták a gyerkőcöket annak érdekében, hogy minél tovább egészségesek maradhassanak. Szamoskrassón 105 gyerek, Nagykolcson 232 gyerek kapta meg a „Vidám aligátor" csomagját. A kicsik kérdéseket tehettek fel a fogorvosoknak, akik igyekeztek mindenkinek válaszolni is. Nagy Andrea, a községben dolgozó fogorvos arra biztatta a gyerekeket, hogy félévente menjenek el a fogorvoshoz és vizsgáltassák meg a fogaikat, hogy megelőzhessék a komolyabb bajt.

Emellett a Szatmári Egyházmegyei Caritas 12 mosdókagylót adományozott a Nagykolcsi Általános Iskolának, ezzel próbálván hozzájárulni az egészségügyi helyiségek kialakításához. Ionela Pop igazgatónő nagy örömmel fogadta az ajándékot.

Az akció szervezésében a Caritas segítségére volt Maskulik Csaba, Szatmárnémeti városi tanácsos. "Mindenki kiveszi részét a munkából. Én foglalkozom a szervezéssel, lebeszélem az iskolaigazgatókkal, polgármesterekkel a látogatást, a többi a Caritas és Ratiu Cosmin dolga. Előbbi adja az anyagot, második a szakértelemet. Nagykolcson és Szamoskrassón a Szent Antal Klinika fogorvosai mellett Leiher Nóra valamint az utóbbi településen praktizáló Nagy Andrea volt jelen - összesen hatan", mondta megkeresésünkre Maskulik.

A „Vidám aligátor" folytatja útját és ellátogat majd több vidéki településre is Szatmár megyében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: