2013-11-21 17:36:36• hírek • Szatmár.ro

Nagykárolyban járt a Vidám aligátor

Közel 550 nagykárolyi, illetve nagykároly környéki gyermek kapta meg a "Vidám aligátor" fogápolási csomagocskát.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas által a Szt. Antal Orvosi Szövetség és Maskulik Csaba, Szatmárnémeti helyi tanácsos segítségével elindított „Vidám aligátor” akció csütörtökön Nagykárolyba látogatott el az 1-es számú Általános Iskolába, ahol 488 gyerek kapott fontos információkat a helyes fogápolásról.

Az iskolás gyerekek mellett, a nagykárolyi Piarista Nővérek gondozásában levő 60 gyermek is megkapta a „Vidám aligátor” csomagocskát amely egy fogkefét és egy fogkrémet tartalmaz. Jövő héten az akció Aranyosmeggyesen folytatódik.

A fogápolás fontosságát tudatosító program negyedik állomása volt a nagykárolyi. Először október végén Nagykolcson és Szamoskrassón tanították meg a gyerekeket a helyes fogápolásra, majd Hiripen, Amacon, Ombódon és Szatmárpálfalván kapott közel 400 gyermek tippeket a helyes fogmosáshoz, illetve fogápolási eszközöket tartalmazó csomagot. Az akció harmadik alkalmával Ákosra és Szatmárudvariba látogatott el a karaván. A csütörtöki, nagykárolyi megállót követően legközelebb Aranyosmeggyesre fognak ellátogatni.

- Nagyon örülök annak, hogy a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és a Szent Antal Orvosi Szövetség, Raţiu Cosmin fogorvos vezetésével látott fantáziát ebben a programban, s így megyeszerte több mint ezer fogkefét és fogkrémet osztunk szét a vidéki iskolákban, ugyanakkor fogorvosok hívják fel a figyelmet arra, hogy miért bír rendkívüli fontossággal a megfelelően elvégezett fogmosás és szájápolás" - ismertette Maskulik Csaba a Vidám Aligátor program lényegét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: