2015-10-14 19:30:03• hírek • Szatmár.ro

Nagykárolyban földrengés, Kányaházán a gát átszakadása okozhat katasztrófát

Műveleti központokat hoz létre a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Tanácsa.

Szerda délben gyűlésezett a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Tanácsa. A bukaresti központból érkezett utasításnak megfelelően a tanács tagjai műveleti központok létrehozásáról döntöttek, hogy operatívan fel tudjanak lépni egy-egy igazán nagy katasztrófa esetén.

"Megvizsgáltuk az igazán komoly katasztrofák lehetőségét, amelyek esetében nem lenne elég a felszereltség, amivel rendelkezünk. Két ilyet találtunk: Nagykárolyban egy földrengés lehet az, ami komoly károkat okozhat, Kányaházán pedig a víztározó gátjának az átszakadása okozhat komoly gondot" - magyarázta Dan Gheorge, a Szamos Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek felügyelőségének vezetője.

A műveleti központokat a lehetséges katasztrófa helyszínétől 15-20 kilométerre kell létrehozni. Ezekben áram, tiszta ivóvíz, mobiltelefon, műholdas telefon és még számos egyéb felszerelés kell legyen elraktározva. Minden műveleti központ mellett egy-egy másodlagos központ létrehozása is kötelező.

A szerdai gyűlésen eldöntötték, hogy Kányaháza közelében Sárközújlakon lesz elsődleges, a Muzsdaji tónál pedig másodlagos műveleti központ, míg nagykároly közelében a fő központ a Kaplonyi úton található egyik épületben, a másodlagos központ pedig Mezőpetriben, a sportterem közelében lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: