2018-11-16 07:52:33• hírek • Szatmár.ro

Nagykárolyban és Mezőfényen csapnak össze a kézilabdázók

Újabb izgalmas időszak elé néznek a megye kézilabda-szerelmesei, ugyanis a Szatmár Ferencváros két kiemelkedő eseményt is szervez novemberben -tájékoztatta portálunkat Kiss Zoltán Sándor, a Szatmár Ferencváros projektvezetője, a Szatmár Sportjáért és Kultúrájáért Egyesület elnöke.

"2018. november 18-án Mezőfényen találkoznak a 2009-es születésű, Szatmár megyei kézilabdázó leánykák. Hét csapat játékosai mérik össze erejüket Sárközújlakról, Egriből, Nagykárolyból, Szilágynagyfaluból, Kálmándról, Túrterebesről.,Kökényesdről, Szalacsról és természetesen Mezőfényről. Ők már közel másfél éve nyüstölik a kézilabdapályákat, egyre ügyesebben és egyre rátermettebben. Náluk még az alapok lerakása a legfontosabb tényező, valamint az, hogy élvezzék a játékot, a szivacskézilabdát. Közel kilencven kis apróság fog nagyot alakítani. Az „idei termés”, azaz a a 6-7 évesek generációja azonban csak majd január végén és februárban fognak parkettre lépni, addig még erősödnek kicsit.
 

November 24-én Nagykárolyban, az Elméleti Líceum sportcsarnokában találkoznak a legnagyobbak a projektünkből, ők már 10-11 évesek, valóságos nagyágyuk. Könnyű a jelzőkkel dobálózni, de ők már olyan játékminőséget produkálnak, hogy a legfinnyásabb kézilabdarajongók is csettintenek. A java, a „válogatott” a nyáron járt edzőtáborban a Fradinál és a fradis edzők és edzőnők elismerését is kiérdemelték. Szóval, aki ifjú tehetséges kézilabdázó csapatokat akar látni, szeretettel várják mindkét helyszínen reggel kilenc órától délutánig. Ide már az Érmellék is „bekacsint”, Szalacs, Érmihályfalva, és Székelyhíd, emellett, sárközújlaki, egri, nagykárolyi, mezőfényi, kálmándi, szatmárnémeti, avasújvárosi, túrterebesi, kökényesdi tűzről pattant kiskamaszok kézilabdáznak majd, nem akármilyen szinten.
 

Itt még nem ér véget az események sora, ugyanis itt tartja a Szatmár Ferencváros projekt november 23-án a következő edzőképzését. A „sztárelőadó” Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabda csapatának vezetőedzője lesz. Persze elválaszthatatlan párja, Szucsánszki Zita „ZIZI” és a Fradi kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója, Bognár László is tiszteletét teszi a továbbképzésen.
 

Itt nem ér véget a projekt őszi-kora téli programja, 8 igazi kis „hógombóc”, a 2010-es lányok, Budapestre, a Fradihoz mennek, meglátogatják a „Mikulást”, és ha már ott vannak, akkor egy 8 csapatos tornán is részt vesznek a népligeti Fradi-bázison. De 13 csapat ugyanebből a korosztályból Krasznára, a közeli Szilágyságba látogat december 9-én, ott a „MiKáD” szivacskézi-tornán fognak vitézkedni.
 

Amikor közel négy éve elkezdtük a projektet, mindenki aggályoskodott, feketére festette a jövőt. Íme a cáfolat, pörögnek a lányok, egyre képzettebbek az edzők és egyre érettebb maga az egész projekt. Ha nem hiszik, jöjjenek el Mezőfényre és Nagykárolyba november végén, saját szemükkel győződjenek meg róla. Mindenkit szeretettel várunk" -osztotta meg a hírportállal Kiss Zoltán Sándor projektvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: