2019-12-29 16:47:42• hírek • Bede Emőke

Nagykároly és Piskolt is felkerült az illegális határátlépési kísérletek térképére

Szombat este, 18 óra 40 perc környékén a nagykárolyi határrendészek épp a város bejáratánál járőröztek, amikor három, Magyarország irányába gyalogosan siető személyre lettek figyelmesek – tájékoztatta híroldalunkat a hatóság szóvivője.

Mivel a trió jelenlétét semmi nem indokolta a területen, és a személyek románul sem beszéltek, ezért az egyenruhások úgy döntöttek, igazoltatják őket. Ennek céljából a három férfit a határrendészet nagykárolyi székhelyére kísérték, ahol a vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a 16 és 31 év közötti fiatalemberek Algériából származnak, és a román hatóságok felé már benyújtották menedékjogi kérelmüket.
 

Alig 10 perccel később, a nagykárolyi egyenruhásoknak újabb kapásuk volt. Piskolt közelében újabb négy, egyértelműen nem romániai férfira bukkantak az egyenruhások. Az ügyben indított vizsgálat során kiderült, hogy a 24 és 48 év közötti férfiak Marokkóból érkeztek, és a Nagykároly határában kézre kerített társaikhoz hasonlóan már ők is benyújtották korábban a menedékjogi kérelmüket.


A határrendészet illegális határátlépés kísérlete miatt indított nyomozást a két ügyben, melyeknek érintettjeit a máramarosi menekültközpontban helyezték el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: