2018-09-10 09:19:31• hírek • Közlemény

Nagykágyáé a focikupa – Egyházkerületi Sportnap Ombodon

Akárcsak az elmúlt évben, idén is nagyszerű házigazdái voltak a Szamos-mentiek a megyeközi rendezvénynek.

Szombaton délelőtt 10 órakor mindenekelőtt a templomban gyűltek össze az ifjak, ahol Isten Igéjét Jobb Domokos ombodi lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági szakelőadója tolmácsolta, majd ő és Rácz Ervin a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági előadója ismertette a különböző sportágak lebonyolítási tervét.


Idén is a foci volt a legnépszerűbb sportesemény: két csoportba oszlott a kilenc csapat. Az A jelű csoportban Ombod 1. csapata címvédőként kapta Mikola 2, Erdőd, Nagykágya és Szárazberek képviselőit. A B csoportban Mikola 1., és Ombod 2. csapata mellett Szilágyperecsen és Szigetlanka szerepelt. Az A csoportot simán nyerte a címvédő, akik mögött az érmelléki Nagykágya jutott tovább meggyőző teljesítménnyel. A B csoportból Ombod 2. csapata végzett az első helyen, kiket Mikola 2. csapata követett. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy otthon maradjon a kupa, azonban az elődöntőben elbukott mindkét ombodi csapat, izgalmas körülmények között, így a döntőt Nagykágya játszotta Mikola 1-el, melyet az érmellékiek 3-0-ra nyertek. Három év után visszakerült hozzájuk a KRISZ-kupa.


Más sportágakban is összemérhették ügyességüket az ifjak: röplabdában Ombod nyert Szilágyperecsent megelőzve. Asztaliteniszben a pettyéni Nyisztor Zsoltot a mikolai Dobos Ervin és az ombodi Juhász Ábel követte. Holland biliárdban a sorrend: Kállai Hanna (Mikola), Moroz Arnold (Mikola), Luka Szabolcs (Ombod), Szabó Rolland (Ombod), Zsiga Zsejke (Mikola). Sakkban Szilágyi Ádám (Ombod) nyert Gál Kristóf (Szilágyperecsen) és Luka Szabolcs (Ombod) előtt.


Az ifjak biztonságáért Maurer Róbert és Szélyes Ferenc Deodát őrködött, és azért, hogy testsúlyban se érje a jelenlevőket deficit, a házigazda gyülekezet csapata tett meg mindent a finom étel elkészítésével. Köszönet érte!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: