2009-08-04 14:38:09• hírek • Szatmar.ro

Nagy-eredmények az atlétikai bajnokságon

Nagy Attila három aranyat és egy bronzot szerzett az ob.-n.

Bukarestben rendezték meg a felnőtt és U23-as országos atlétikai bajnokságot, melyen a szatmári sportolók összesen hat érmet szereztek. A prímet Nagy Atilla vitte három arannyal és egy bronzzal, míg Florin Chira 3000 méter akadályon egy harmadik helyet szerzett a fiatalabb kategóriában, míg Cosmin Farcas nyolcpróbában szintén a dobogó alsó fokára állhatott fel. Kevéssel maradt el tőle Varkasz Roland, aki a negyedik helyet szerezte meg.

Nagy Attilla ezzel szemben szinte tarolt, hisz 400 gáton mindkét korkategóriában nyert, a 4x400-as váltót is megnyerte a Kolozsvári U csapat színeiben, míg 110 gáton (U23) bronzérmes lett. Különösen jó eredmények ezen, figyelembe véve, hogy a korábbi, litvániai kontinensviadal nem a legjobban sikerült számára.

„Kiváló ez az eredmény, főleg azután, hogy a kaunasi korosztályos Európa-bajnokság nem sikerült számára. Litvániában a mostani 51.68 másodperces eredményével a nyolcas döntőben futhatott volna. Az ottani sikertelenség után tartottam is attól, hogy pszichikailag hogyan teszi túl magát ezen, de úgy látszik sikerült. A stafétában is a csapat húzóembere volt, úgyhogy a végén jócskán kijutott a gratulációkból", mondta Fülöp György edző.

 

A mester felhívta a figyelmet, Nagy sikereit annak tükrében kell értékelni , hogy Szatmárnémetiben nem adottak a megfelelő felkészülési körülmények, még egy rendes pálya sincsen: „Kaunasban az egyes pályán futott, amellyel nem volt megszokva, az Eb előtt Bukarestben eltöltött 10 napos edzőtábor sem volt elég ahhoz, hogy minden egyes pályasávon eleget tudja gyakorolni a futást".

Nagy Attila szerint számára most is érthetetlen a kaunasi szereplése, főleg, hogy akkor jobb formában érezte magát. „Ezen a folyosón , sőt a 2-es vagy 3-as pályán sem futottam eddig versenyen. Mindent beleadtam, de valahogy nem jöttek ki az akadályok és alapróztam a lépéseket is.  Pedig Kaunasban jobb formában éreztem magam, mint most az ob-n, ezért engem is meglepett, hogy Bukarestben ilyen eredményes lettem, ráadásul nagyon nagy hőség volt, még este 7-kor is 35 Celsius fok fölött volt a hőmérséklet. A 400 gáton az eddigi legjobb időm 51.64 másodperc, amivel kvaifikáltam magam az Eb-re. Ettől most csak 4 századdal maradtam el, így bebizonyíthattam, hogy nem volt véletlen az akkori időm. A 110 gáton szerzett bronz is meglepetés volt, hiszen idén még nem versenyeztem ezen a távon, most csak úgy kipróbáltam magam".

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: