2010-09-08 16:17:58• hírek • Szatmár.ro

Szűz Mária születésnapján

Kisboldogasszony ünnepén, Szaniszlón Ft. Teffenhárt István aknasugatagi plébános ünnepi szónoklatával tartottak búcsúmisét szerda délelőtt 11 órától.

A kirbályra színesek, sok hangtól csengőek lettek Szaniszló utcái, és megtelt a templom a helybeli és a környékbeli falvak híveivel, akik minden évben ellátogatnak, köszönteni a Szűzanyát, Kisboldogasszony ünnepén, születésnapjára emlékezve.

A szentmise főcelebránsa Nm. Ft. Schönberger Jenő köszöntőjében az öröm érzésének adott hangot. Mint mondta Kisboldogasszony az öröm ünnepe, hiszen üdvösségünk hajnalhasadását ünnepeljük. „Megszületett az, akit Isten azért teremtett, hogy egyszülött fiának a tabernákuluma legyen, Őt hordozza, majd emberként Isten fiát szülje a világra. Köszöntjük születésnapján Égi édesanyánkat a legszebb áldozattal, Fiának a legcsodálatosabb ajándékával, a szentmisével, az Ő keresztáldozatának a megjelenítésével."

Paptestvéreinek jelenlétében, a búcsú szónoka, Ft. Teffenhárt István prédikációjában a Mária tiszteletről beszélt. A Katolikus Egyház Mária ünnepei, történelmünk írott és generációról-generációra átadott Mária hagyományai és a sok-sok ima is jelzi, milyen fontos szerepet tölt be a kereszténység kezdetétől mostanáig az Egyház és a hívek életében Szűz Mária.

A szentmise végén, a kivonulást követően a hívek sokáig bennmaradtak és hosszan énekeltek a kórussal együtt - ahogy ilyenkor szokták, Mária énekeket. A sokak ajkáról felhangzó ének a templomudvaron is kísérte az ünneplő híveket, akik így búcsúztak a Szűzanyától, mielőtt hazaindultak volna.


Ünnepi szentmise Szaniszlón
Ünnepi szentmise Szaniszlón


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: