2010-02-25 12:18:27• hírek • Szatmár.ro

Nagyböjti Ifjúsági Imaórák

A nagyböjti időszakban idén is sor kerül az ifjúsági imaórákra.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodája idén is elkészítette a nagyböjti ifjúsági imaórák segédanyagát, amit az egyházmegye plébániáinak juttatott el, így imaórákat a húsvétra készülődve idén is számos plébánián fognak tartani. Mára már hagyománnyá vált ugyanakkor, hogy Szatmárnémetiben és Nagykárolyban az imaórákat rendező plébániák fiataljai egymást látogatják és minden vasárnap más templomban imádkoznak közösen.

Az imaórák tematikáját idén a Hivatások Évéhez kapcsolódóan állították  össze. Az egyes vasárnapokon így a hivatás különböző lépcsőfokait járják be. Nagyböjt első vasárnapján „Embernek lenni"  mottóval indultak, a következőkben pedig „Kereszténynek lenni", „Keresztényként tevékenykedni", majd „Apostolnak lenni" megközelítésben elmélkednek. A húsvétot megelőző utolsó vasárnapokon bűnbánati liturgia, majd keresztút segít az ünnepre való készülődésben.

Míg Nagykárolyban a nagyböjt első vasárnapján, a Kalazanci Szent József templomban már elkezdődött az imaórák sora, Szatmárnémetiben február 28-án, a Szent Család templomban találkoznak először fiataljaink. Ezt követően március 7-én a Szentlélek templomban, 14-én a Székesegyházban, 21-én a Kis Szent Teréz templomban imádkoznak, 28-án pedig a Kálvária templom udvarán tartanak keresztúti ájtatosságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: