2017-02-10 10:01:07• hírek • Kocsis Zoltán

Nagybányáról indul a Szatmárnémeti – Bukarest járat?

Meglepő bejelentést tett Pataki Csaba megyei tanácselnök csütörtök este az Iparosotthonban megtartott „Bussiness and local comunity" elnevezésű fórumon: könnyen lehet, hogy ezentúl Nagybányáról indul a Szatmárnémeti - Bukarest vonatjárat.

„A CFR-től származó nem hivatalos információim szerint a vasúti társaság azt tervezi, hogy Szatmárnémetiből Nagybányára költözteti a bukaresti járat kiindulási pontját", fogalmazott Pataki a teremben lévő üzletemberek legnagyobb ámulatára. „Személy szerint megígérem, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg. Arra kérem Önöket, lehetőségeikhez mértem segítsenek ezt megakadályozni".

A történet igazi romániai sztori: a CFR változtatással kívánja elkendőzni saját adminisztrációjának csődjét, a beruházások hiányát. Azért változtatná meg a járat végállomását, mert a Nagybánya és Aranyosmeggyes közötti szakaszon a sínek állapota nem tesz lehetővéve 30 km/h-nál nagyobb sebességet!

Pataki egy másik infrastrukturális kérdésben is a vállalkozói szféra segítségét kérte. „A tavaly elindítottuk a Luton - Szatmárnémeti repülőjáratot, amely jelentős sikerenek örvend. A következő célpontunk Németország lenne. Arra kérem Önöket, vessék latba lobbiképességüket az ügy előremozdítása érdekében".

Pataki amúgy köszönetet mondott az előző megyevezetésnek a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér modernizálási munkálatainak elindításáért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: