2017-09-04 18:55:15• hírek • Agerpres.ro

Nagybánya, Szatmárnémeti és Iasi a döntőben

Nagybánya, Szatmárnémeti és Iaşi közül kerül ki Románia következő ifjúsági fővárosa, e három település pályázata jutott ugyanis a címért és az ezzel járó 50.000 eurós pénzdíjért kiírt verseny döntőjébe - közölték hétfői sajtóközleményükben a szervezők. 

Szatmárnémeti, Nagybánya és Iaşi mellett Gyulafehérvár, Galac, Ploieşti és Suceava pályázott még a Románia ifjúsági fővárosa címre, amellyel 50.000 eurós pénzdíj is jár. A beérkezett pályázatokat ifjúsági civil szervezetek, a magánszféra, a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei és bizonyos közintézmények képviselőiből álló, független zsűri bírálta el.

A kiválasztott három döntős önkormányzatnak október 15-éig részletes tervet kell benyújtania azokról az elképzelésekről, amelyeket a verseny első szakaszában vázolt.

Jelenleg Bákó viseli a Románia ifjúsági fővárosa címet, és 2018. május 2-án adja át a stafétabotot a jelenlegi kiírás győztesének.

Az Európa ifjúsági fővárosa program mintájára elindított kezdeményezés koordinátora a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozs Megyei Fiatalok Szövetsége, a Pont csoport és a Román Nemzeti Bank. Utóbbi ajánlotta fel az 50.000 eurós pénzdíjat is.

Az esemény fő médiatámogatója az AGERPRES Román Nemzeti Hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: