2018-07-25 05:40:02• hírek • Blikk.hu

Nagyapja helyébe lép a színpadon Aradszky 12 éves unokája

 Rendhagyó és megható könnyűzenei esemény helyszíne lesz szeptember 9-én este a józsefvárosi Szenes Iván tér.

A nyolc évvel ezelőtt elhunyt dalszerző emlékkoncertjén ugyanis színpadra lép Aradszky Marcell (12), a tavaly októberben elhunyt Aradszky László (†82) unokája. Marci várhatóan azt a dalt is elő adja majd, amelyet tavaly szeptemberben még együtt énekelt szeretett nagypapájával: Próbálj meg lazítani! Ez volt a második és az utolsó közös fellépésük.
 

– A dalok, ahogy édesapám, Szenes Iván mindig mondta, túlélik a szerzőt és az énekest is. Úgy éreztem, idén senki nem énekelhet Aradszky-dalt csak egy Aradszky – mesélte a szerző lánya, Szenes Andrea (54). – Annak idején nem könnyen, de rávettem Lacit, énekeljen együtt az unokákkal. Tavaly átírtam rájuk a Lazítani szövegét. Ilyenkor érzem, van értelme annak, amit csinálok. Marciról már ekkor látszott, színpadra született.
 

Nem ez lesz Marci egyetlen koncertje, a producer a jövőben is számít Aradszky „örökösére”, akire a nagyapja ráhagyta pianinóját, s nem titkoltan jelképesen stafétának szánta neki a zenei pályán. – Laci utána többször is mondogatta, mennyire örül, hogy hallgatott rám, így felfedeztük az egyébként sportoló Marci különös, átütő tehetségét. Rögtön a közönség kedvence lett. Imádták őket együtt! Érzelmekből idén sem lesz hiány, abban biztos vagyok, hogy Laci apukámmal együtt mosolyogva tekint majd le ránk a templom feletti égről, és bebizonyítjuk, hogy: Nem csak a húsz éveseké a világ – tette hozzá Andrea.
 

A család örül, hogy az unoka a nagypapa örökébe lép.


A cikk folytatásáért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: