2007-07-19 18:43:48• hírek • István Löchli

Nagy tervek Sándorhomokon

 Sándorhomokon felavatták a község intézményeinek helyet adó kastélyt.

Ünnepélyes keretek között, Sándorhomok elöljáróinak és Kónya László főtanfelügyelő helyettesnek jelenlétében felavatták a nemrégiben a községnek adományozott volt Kovátsh kastélyt, melyben a község intézményei fognak helyet kapni.
 

A XIX. századi kastély a Kovátsh család birtokában volt, majd a kommunista rendszerben kisegítő iskolaként működött, azonban a kilencvenes években a tanintézmény megszűnt, így az épület üresen állt, ezért állaga nagymértékben leromlott. A Kovátsh család visszaigényelte a volt kastélyt, majd az épületet a sándorhomokiak rendelkezésére bocsátotta. A tervek szerint az impozáns épületben több szervezet fog helyet kapni, így ott lesz az RMDSZ székház, a nőegylet központja, az ifjúsági központ, a polgármester irodája, a Pro Európa Liga fiókszervezete, illetve egy különleges iskolatörténeti múzeumot is létrehoznak majd. Kónya László elmondása szerint, Sándorhomok éppúgy, mint az egész község, újabb lépéseket tett annak érdekében, hogy Európa felé haladjon. Itt a példa arra, hogy összefogással véghez tudnak vinni egy ilyen nagy beruházást- mondta.
A kastély kiépítése még folyamatban van, de a sándorhomokiak mihamarabb rendbe szeretnék hozni az egész épületet, illetve mihamarabb fel szeretnék szerelni a megfelelő infrastrukturális eszközökkel, hogy az impozáns épületet méltóképpen kihasználják.
 
 
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: