2019-04-01 07:56:55• hírek • Szatmár.ro

Nagy sikernek örvendett a vetési szemétszedő akció, utánfutónyi hulladékot gyűjtöttek

A kezdeményezést Vetés Község Polgármesteri Hivatala indította, mint tavaszi nagytakarítást.

Ilyés Gyula polgármester szerkesztőségünknek beszámolt az önkormányzat terveiről, miszerint a hulladékgyűjtő mozgalmat rendszeresíteni szeretnék. Terveik közt szerepel az oktatási intézményekbe járó tanulók oktatása, környezettudatossá nevelése, melyhez már ez a szemétszedő összejövetel is hozzájárul.

 

A polgármester végigjárta az iskolákat és tájékoztatta a gyerekeket és a szüleiket az eseménnyel kapcsolatban. Az sulik munkaközössége és az önkormányzat dolgozói is a kezdeményezés mellé álltak, nagyszerű ötletnek tartják, hiszen több célt is szolgál. Egyrészt kimozdulnak a csodás tavaszi időben, illetve a családok és a gyermekek közösségben töltik a napot, nem utolsó sorban pedig jót tesznek az élő környezetért.

 

A hétvégi akcióról a következőt osztotta meg Ilyés Gyula polgármester:

 

„Nagyszabású szemétgyűjtési akción vett részt a község útjain és a Szamos töltésén több mint 100 decebali, óvári és vetési gyerek együtt a tanárokkal, néhány szülővel és a polgármesteri hivatal alkalmazottaival. Az akció végeredménye: több mint 200 zsák szemét begyűjtése és egy jó gulyás a végén.”

 

A mozgalmat érdemes volt hát megszervezni. Decebal, Vetés és Óvári megszépült a közösségi összefogásnak köszönhetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: