2012-08-20 15:50:12• hírek • Póti Orsolya

Ismét kirándultak a természetjárók

A szatmárnémeti természetjárók szervezésében augusztus 19-én, vasárnap gyalogtúrára került sor. A kiránduláson a Szatmár.ro munkatársai is részt vettek.

Egy huszonöt fős csapat indult vasárnap reggel Szatmárnémetiből a reggeli személyvonattal Nagybánya irányába. A kirándulás úti célja a Máramaros megyei Sólyomkő volt, de az út során még számtalan gyönyörű helyen megpihenhettek a túrázók.

A kirándulók első állomása a fernezelyi Bódi-tó volt, ahol elfogyaszthatták az első szendvicseket és gyönyörködhettek a fantasztikus tájban. A közel 30 kilométeres túra nagy része azonban még hátra volt, így a csapat nem sokat időzött a tónál.

Sólyomkőig ugyan nem volt egyszerű eltalálni, de a tapasztalt vezetőknek sikerült jó irányba terelniük a csapatot, és a legfiatalabb résztvevő, a nyolc éves Vivien is ügyesen megbirkózott a meredekebb dombokkal. Nem beszélve az idősebb túrázókról...

A csúcsról Fernezely település, a gyűjtőtó és a csodálatos hegyvidék látványa fogadta a túrázókat, majd egy kis pihenés és fotózkodás után a Fokhagymás völgye felé vették az irányt. A hegyről való levonulás jól kifárasztotta a csapatot, de a völgyben található diófaligetben mindenki felfrissült a hideg forrásvíztől.

„Az elváláskor mindenki a következő túráról érdeklődött. A tervek szerint a következő kirándulást két hét múlva, szeptember 2-án szervezzük meg. Akkor Mogosa környékére látogatnánk." - mondta el Vadady Gyula főszervező a Szatmár.ro-nak. A szervezők továbbra is szeretettel várnak minden érdeklődőt kirándulásaikra.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: