2011-06-28 19:37:34• hírek • Szatmar.ro

Nagy: „nagyon szép volt ez így”

Tizenkét érem, 22 és fél óra utazás, 900 kilométernyi távolság, rengeteg várakozó az állomáson - ezen számok jellemezték kedden a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőr csapatát, amely hazaérkezett a Konstancán rendezett országos bajnokságról.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, az U13-as országos viadalon Csiszár Ferenc, Langenbacher István, Nagy Lehel és Májer Csilla tanítványai összesen három aranyérmet, négy ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek, amivel abszolút értékben pontosan megduplázták egy évvel korábbi teljesítményüket. Ilyen körülmények közepette nem csoda, hogy a vasútállomáson nem csak a hozzátartozók, de a sajtó képviselői is hálásan köszöntötték az érkezőket.

„Bár egy tucat érmet nyertek a gyerekek, de így is voltak olyanok, akiktől többet vártunk, és olyanok is, akik jobban teljesítettek a vártnál. Mindent összevetve azért a várakozáson felül szerepelt a csapat, ígéretes ez a korosztály" - értékelt megszokott tárgyilagosságával Csiszár Ferenc edző.

Akire azonnal újabb komoly munka vár, hisz vezetésével Szatmárnémetiben készülnek majd a felnőtt válogatott helyi tagjai, Adrian Pop, Szilágyi Adrian és Árkosi Bertalan, hozzájuk csatlakozik még edzőpartnerként Nagy Lehel és Cristian Aniculaesei. Ez a felkészülés Pop számára bír a legnagyobb jelentőséggel, ugyanis férfi párbajtőrben egyedül ő képviseli majd Romániát a Sheffieldben rendezendő Európa-bajnokságon, melyen a szatmári vívó július 15-én lép pástra.

Az ob szatmári érmesei párbajtőrben:
1. hely:
Oroian Alex (U11), Pallai Amarillisz (U11), Szép Márton (U13)
2. hely: Mácska Ádám (U11), Plébán Ingrid (U11), U13-as fiúcsapat (Szép Márton, Szilágyi Péter, Kató Zoltán, Zay Attila), U 13-as lánycsapat (Drăguşin Teodora, Pallai Amarillisz, Nagy Csilla, Nagy Tamara)
3. hely: Szilágyi Balázs, Szép Bence (U11), Pfeifer Melani (U11), Lázár Ruben (U9), Kató Zsófia (U9)



A Sportklub éremhalmozói


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: