2016-08-12 17:35:42• hírek • Kocsis Zoltán

Nagy múltú német csapathoz szerződött a magyar szélső

A nagy múltú 1. FC Kaiserslautern csapatában folytatja pályafutását a magyar labdarúgó-válogatott szélső támadója, Stieber Zoltán. Ezt a „vörös ördögök" pénteken jelentették be, miután sikerült megegyezniük Stieber előző csapatával, a Hamburggal.

Klub és játékos ugyanis már napokkal korábban megegyezett egymással, végül pedig a két nagy múltú gárda is egyezségre jutott, így a jelenleg a második osztályban szereplő Kaiserslautern 250.000 eurót utal majd a hamburgiak bankszámlájára. Stiebernek ez lesz a hetedik állomáshelye Németországban a Koblenz (Bubdesliga2), az Aachen (BL2), a Mainz (BL1), a Fürth (BL2), a Hamburg (BL1) és a Nürnberg (BL2) után.

A 27 éves, újpesti nevelésű és az angol Aston Villában is megforduló szélső hiába szerzett tehát pazar gólt az Európa-bajnokság nyitófordulójában Ausztria ellen, nem tudott előbbre lépni, így visszatér a második osztályba. A jelek szerint az osztrákok elleni gól kevesebbet nyom a latban, mint hogy a tavalyi idényben a német élvonalban a Hamburg színeiben két meccsen öt percet, a második osztályban a Nürnbergben eltöltött kölcsönjáték során 6 meccsen 252 percet töltött a pályán - igaz, egyszer sikerült az ellenfél kapujába is betalálnia.

Stieber eddig a Bundesliga1-ben 50 meccsen hat, a Bundesliga 2-ben pedig 110 meccsen 25 gólt szerzett.

A 100.000-es lélekszámú Kaiserslautern csapata eddig négyszer nyerte meg a német első osztályú bajnokságot és kétszer a Német Kupát. Amikor legutóbb Németország bajnokának mondhatta magát, 1998-ban, akkor Szűcs Lajos és Hrutka János személyében két magyar válogatott is szerepelt a keretében. Ráadásul egy évvel korábban még a második vonalban szerepelt a klub és újoncként ért fel a csúcsra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: