2011-01-10 14:18:14• hírek • Szatmár.ro

Arcába robbant a petárda

Egy kilenc éves kislányt petárda okozta arc- és szemsérülésekkel szállítottak be vasárnap a Szatmár Megyei Kórházba.

Az év utolsó és első napjaiban, bár illegális, mégis sokan durrogtattak petárdákat a szatmári utcákon. Személyi sérülés azonban nem történt vasárnapig. Január 9-én a kora délutáni órákban egy kilenc éves szatmári kislányt szállítottak be a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára: a gyerek néhány társával petárdákkal játszott, az egyik pedig az arcához közel robbant fel, égési sérüléseket okozva.

„A kislányt a sürgősségi ellátást követően a szemészeti osztályon is kezelték, szerencsére nem történt súlyos károsodás, így még aznap elhagyhatta a kórházat" - tájékoztatott Constantin Demian, a megyei kórház szóvivője.
Amint azt megtudtuk az elmúlt hétvége meglehetősen zökkenőmentesen zajlott a sürgősségi személyzet számára: közel százzal több szatmári, 293 személy szorult ellátásra a kórházban január 8-10. között.

A hétvégén hét személy fizikai bántalmazás miatt került a sürgősségire, egy személyt pedig közúti balesetben elszenvedett sérülések miatt kellett ellátni. Ezen a hétvégén is többen kerültek alkoholkómába a mértéktelen italozás miatt, köztük egy kiskorú. Az italozók a megfelelő sürgősségi ellátást követően elhagyhatták a kórházat.

A hétvégén 19 gyermek született a Szatmár Megyei Kórházban: öt kislány és 14 kisfiú.


Arcsérülésekete okozott egy kislánynak a petárda


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: