2011-12-29 12:08:36• hírek • Póti Orsolya

Nagy mennyiségű csempészett tűzijáték

A Szatmári Határrendészeti Hivatal munkatársai december 28-án két román állampolgár ellen indítottak eljárást csempészés vádjával. A két férfi gépjárműiben összesen 2.028 kilogramm pirotechnikai terméket fedeztek fel az ellenőrök. A tűzijátékokat elkobozták további vizsgálatok véget.

A vámőrség, a megyei határrendészeti felügyelőség, és a rendőrség munkatársai a napokban szúrópróbaszerűen ellenőrzik az autósokat, az elárusítóhelyeket, illetve azokat a területeket, ahol illegális tűzijáték árusítás történhet, de a piacokon, a nagyobb bevásárlóközpontok tájékán is fokozott kontrollt tartanak.

December 28-án, szerda reggel 8 óra körül a Petei Határátkelőnél állították meg a Mercedes Benz típusú autót vezető 37 éves Hargita megyei férfit és H. Eduardot, a 48 éves szeretvásári férfit, egy Renault Scenic sofőrjét. Mindketten az országba való bejövetelre jelentkeztek a határátkelőnél.

A határrendészek még a rutinellenőrzések előtt, mindkét autóban nagy mennyiségű pirotechnikai terméket véltek felfedezni. A részletesebb vizsgálatok során kiderült a Ghenandi G., a Mercedes sofőrje 1.240 kg tűzijátékot szállított, míg a szeretvásári férfi autójában 788 kilogramm azonos jellegű terméket fedeztek fel.

A két férfi több számlát is felmutatott a határrendészeknek, de nem tudták igazolni a termékek származását. A talált termékek között az ellenőrök 124 kilogramm olyan petárdát is felfedeztek melyek használata és árusítása tilos.

A csempészek azt vallották, a termékeket Lengyelországból szerezték be, és csak Szilveszter éjszakáján akarták felhasználni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: