2006-06-13 22:30:25• hírek • Szatmár.ro

Nagy mell: áldás vagy átok?

cod2568.jpgA férfiak szerint a női mell a szexualitás legfőbb, de legalábbis az egyik legfontosabb kifejezőeszköze

A női mellek kapcsán számos tévhit él. A férfiak szerint a női mell a szexualitás legfőbb, de legalábbis az egyik legfontosabb kifejezőeszköze, ami minél nagyobb, annál jobb. A legtöbb nagy mellű nő viszont nem vágyik erre az imidzsre. Persze vannak kivételek. Bódi Sylvi és Kiszel Tünde például bátran beszél arról, hogy jó dolog, ha az embernek van cicije.

Fenékre emlékeztet

Desmond Morris etológus szerint a férfiakat azért izgatja a női mell, mert a formája nagyon hasonlít a fenékére. A dzsungelben a nőstények hátsójuk mutogatásával és az égbe tolásával jelezték, hogy párosodni van kedvük. A tudós szerint, ahogy elkezdtünk két lábon járni, a fenekünk a szó legszorosabb értelmében a háttérbe szorult, az elsődleges fixáció pedig a mellekre terelődött. Így a szexuális tevékenységre kedvet érző nőknek már nem kellett hajolgatniuk, hogy a hímek figyelmét magukra vonják. Ezt ugyanis úton-útfélen megtehették azzal, hogy kidomborították mellüket.

Ez az elmélet, annak ellenére, hogy az evolúciós sztorit tekintve rendelkezik némi igazságalappal, kifejezetten bosszantja a nők legtöbbjét. "Idegesít, hogy a melleim puszta létezése a férfiak számára egyből felhívást jelent. Legtöbbször egyáltalán nem érdekel, hogy tetszik-e nekik, ami rajtam van vagy sem, ők viszont mindig úgy érzik, hogy az egyetlen ok, amiért felveszek magamra egy szűkebb felsőt, az az, hogy megmutassam mekkora a mellem. Másik opcióként pedig felmerül a bő felsők viselete, de tapasztalatból tudom, hogy valahogy abban is mindig kiszúrják a kosárméretet" - tudtuk meg 29 éves értelmiségi nőismerősünktől (mellbőség: 95 cm).

A nagy mellű kamaszok érzékenyebbek

A nagy mell - kis mell kérdése a pszichológusok számára sem új. Szerintük főleg serdülőkorban jelenthet problémát, ha nem eléggé, vagy túlságosan nagyra nő a lányok melle. "A korán érő lányokra igaz, hogy érzékenyebbek és hajlamosabbak a depresszióra" - tudjuk meg Kőszeg Sárától, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet pszichológusától - "A később érők viszont jobban kijönnek a kortárscsoporttal, társaik között népszerűbbek. A kamaszkor egyik célja egyébként is a férfi illetve a női szerepek elsajátítása és elfogadása, amelyben nagy szerepet játszik a testkép. A nagy mell problémás a fiatalok számára, mert nem az a kiköpött kamasz idol. Túl nőies és ijesztő is lehet fiúknak, miközben persze vonzó is." - tudjuk meg, majd azt is, hogy a kis mellűek sem feltétlenül ússzák meg a kamaszkori önmarcangolást - "Ők gyakran nem érzik magukat eléggé nőnek, és ez hasonlóan a nagy mellűeknél önelfogadási problémákat hoz elő. Ezek a problémák egyébként felnőttkorban tompulnak, de nem szűnnek meg teljesen. Az identitásválasztással, pár- vagy szakma megtalálásával oldódik, mert jobban elfogadjuk magunkat".

Nagyobb mell, nagyobb szexuális étvágy?

Sokan felnőttkorban sem tudják megemészteni, hogy nagy mellekkel születtek. "A kamaszkor kifejezetten traumás volt ebből a szempontból. Ma is néha zavarba tud ejteni, ha a mellem fixírozza valaki, és ennek az adottságnak köszönhetően úgy érzem, sokan úgy vesznek számba engem, mint egy nagy bézs, élő szövetet nagy mellekkel, pedig én nem nagyon vágytam erre az imidzsre" - kesereg másik név nélkül nyilatkozó interjúalanyunk (mellbőség: 98 cm). A fő problémát talán ebből a szempontból is a férfiak okozzák, akik a mellméretből kifolyólag gyakran a nők szexuális étvágyára is következtetetnek. "A legtöbb férfi azt hiszi, hogy az, akinek nagy melle van, az istencsászárnőnek képzeli magát, és azt feltételezik, hogy a nagy mellhez eleve nagyobb szexuális étvágy párosul. Ez a érzékenyebbekre nyomasztólag hat, feltéve, hogy nem felelnek meg az elvárásnak, de szeretnének. A fiús, kisebb mell tulajdonosainak viszont gyakran társítanak aszexualitást és nőietlenséget, és inkább csak haverkodnának velük, de nem képesek őket igazi nőnek tekinteni" - ismerteti velünk meglátásait a férfinem agytekervényeiben igencsak járatos, 28 éves budapesti nő.

Bódi Sylvi örül annak, hogy nagy

Persze vannak köztünk olyanok is, akik jól elvannak azzal, amijük van. Bódi Syvlvi például nem a végletek híve, de azért elégedett nagy melleivel. "Én örülök annak, hogy ekkorák, és az a benyomásom, hogy a férfiaknak is a nagyobb mellű nők tetszenek. Nekem nincs is olyan férfi ismerősöm, aki azt mondaná, hogy a teljesen lapos nő a szép. Olyat igen, akinek a kisebb mellű lányok tetszenek, de azért egy jó tenyérnyit mindenki szereti" - tudtuk meg tőle. A 97 centis mellbőségű playmate azt is elárulta, hogy a melle elfogadása neki sem ment könnyen. "Korábban kicsit nehéz volt megszokni, hogy mindenki a melleimet nézi, és az olyan helyzetekben, amikor ezt valaki nagyon durván vagy tolakodóan tette, vissza is szóltam. Mára azért már együtt tudok élni ezzel. De a korábbi évekkel ellentétben már nem hangsúlyozom őket az öltözködésemmel. Amúgy sem könnyű elrejteni, látszanak maguktól is".

Kiszel Tünde nem bírja a szilikont

Kiszel Tünde is a nagy mellű nők közé tartozik, bár ennek szerinte nincs különösebb jelentősége. "Örülök nekik, de nem lenne baj, ha kisebbek lennének a melleim. Szerintem igazából úgyis minden a szereteten és a jóságon múlik. Szerencsére a páromnak is úgy tetszem, ahogy vagyok, de nem hiszem, hogy kés alá feküdnék, ha neki nem tetszenék. A szilikonmellel az a baj, hogy mindenhogy látszik, hogy mű. Áll, ha lefekszem, és még akkor sem lóg le, ha kézen állok". Máshogy látja ezt Schobert Norbert, aki szerint, ha felesége Rubint Réka nem vallja be a nyilvánosság előtt, soha senki nem jön rá arra, hogy plasztikáztatta melleit.

Rubint Réka műtétjére még a kapcsolatuk elején került sor, amikor még nem voltak házasok. Mint kiderült, a fitneszguru nem rajongott az ötletért: "Nagyon aggódtam a műtét miatt. Anyagilag nem is járultam hozzá a beavatkozáshoz, de mert nagyon akarta, kért rá tőlem kölcsön. Konkrétan a műtéttől féltettem, nem értettem, miért kell kihívni maga ellen a sorsot, miért kell megműttetnie magát, ha nincs baj. Rettegtem attól, hogy esetleg történik valami az altatásnál, vagy lesznek szövődmények". Norbi végül elégedett az eredménnyel, bár azt állítja, fizikailag is visszatartaná, ha felesége újból el akarna menni egy mellnagyobbító műtétre.

Rubint Réka megmutatja

"Minden férfi szereti a nagy mellű nőket, mert ilyenek vagyunk, de nekem tulajdonképpen mindegy, hogy kicsi, vagy nagy. A nőisség nem a mellméretben kezdődik: az igényességen és a viselkedésen múlik minden" - mondta korábban a Velvetnek Schobert. Rubint Réka a most megjelent Playboyban mutatja meg idomait, a címlap reklámszövege szerint retusálatlan képeken.

Van, akinek semmi sem elég

A plasztikai sebész szerint a mellnagyobbításra jelentkező páciensek általában nincsenek tisztában saját anatómiai adottságaikkal. "Időnként extrém elképzeléseik vannak arról, milyen változást szeretnének. Az első konzultáció azzal telik, hogy a műtét minden fázisát elmagyarázom, a veszélyektől, a gyógyulás időtartamáig. Elmondom, hol lesznek majd hegek, és milyen megoldást javaslok a számára, hogy a kívánt hatást elérjük" - mondta egy korábbi interjúban Dr. Csuha Lajos, az Alak Stúdió plasztikai sebésze a Velvetnek. Azt is hozzátette, előfordult már, hogy a páciens irreális kérése miatt nem vállalta a műtétet.

A mellműtét azonban nem minden esetben jelent megoldást. Hosszabb távú sikernek az orvosok körében az számít, ha az operált nem tér vissza azzal, hogy újabb testrészét szeretné megműttetni. Ha mégis visszamegy, az azt jelenti, hogy a kisebbségi érzése nem oldódott meg, és újabb műtéttel nem is fog. Akkor általában már inkább pszichológushoz küldik az illetőt. velvet
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: