2009-03-11 14:50:13• hírek • Ferenczi Noémi

Nagy lomtalanítás – idén először

Szombaton ismét elektronikus hulladék-gyűjtési akció lesz országszerte.

Az új környezetvédelmi miniszter is tovább kívánja folytatni az előző kormány által elindított „Nagy lomtalanítás" elnevezésű elektronikus hulladékgyűjtési programot. Az idei első gyűjtés szombaton lesz.

Az Európai Uniós előírásoknak eleget téve, már tavaly is többször szerveztek gyűjtési akciót, ám még mindig nem sikerült teljes mértékben tudatosítani a lakosságban a környezetre fokozottan káros hulladékok szétválasztásának fontosságát.

Az idei évben Romániában 4 kilónyi elektromos hulladékot kell összegyűjteni lakosonként - ezt állapította meg az EU. Az elmúlt év során körülbelül 2500 tonna ilyen jellegű hulladékot gyűjtöttek be, melynek 80%-át újrahasznosították.

Az akciót ezúttal is a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség népszerűsíti. A gyűjtés lebonyolítása most is a már megszokott módon történik: a kijelölt dátumon az emberek kiteszik vagy a házuk elé, vagy a polgármesteri hivatal által kijelölt gyűjtőhelyekre kimustrált készülékeiket, ahonnan a köztisztasági vállalat elszállítja azokat, majd átadja az Alpin kft.-nek, akik gondoskodnak a hulladék továbbításáról.

Idén 4 kilónyi elektronikus hulladékot kell összegyűjteni személyenként

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: