2008-11-06 10:35:15• hírek • Szatmar.ro

Kényszerszabadságok és elbocsátások a Dell-nél

A Dell hosszú távra gondolkozik annak érdekében, hogy a mostani gazdasági világválsághoz hasonló események ne befolyásolhassák jelentősen a cég működését: három milliárd dollárt szeretne megspórolni a következő három évben- tudatja az Impulzus.ro hírportál.

 

 

A válság a Dellt is elérte: több alkalmazottat is kényszerszabadságra küldenek, valamint elbocsátásokra is számítani lehet.

A következő három hónap folyamán több alkalmazottat is fizetés nélküli szabadságra fog küldeni a számítógépgyártás egyik vezető vállalata, a Dell. Igaz, egyelőre 5 napról van szó, azonban az is jelzésértékű, hogy végkielégítést ajánlottak fel azok számára, akik elhagyják a céget. A csökkenő vásárlási kedv miatt a vállalat csaknem 9000 munkatársától válik meg.

A Dell egyébként nem bíz semmit a véletlenre, és három évre vonatkozó megtakarítási tervet dolgoznak ki, amelynek eredményeként 3 milliárd dollárral szeretnék csökkenteni a kiadásaikat. A Dell mellett több számítástechnikai cég is átgondolja kiadásait, eddig talán egyedül az Apple dicsekedhetett azzal, hogy megnövekedett profittal zárta az utóbbi időszakot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: