2019-08-14 09:47:29• hírek • Nagy Tímea

Nagy készülődés: A csendőrség is mozgósítja erőit a hétvégén

A négynapos minivakáció idejére több település tervezett tömegeket megmozgató rendezvényeket. A csendőrség a következő jó tanácsokkal látja el a lakosságot:

Nagy Boldogasszony napja, augusztus 15. munkaszüneti nap, mely idén csütörtökre esik. A pénteket a közalkalmazottak megkapták, a magán szférában dolgozók közül sokan kivették. A négy napos hosszú hétvége jó alkalom kisebb nyaralásra vagy a fesztiválok, városi rendezvények zavartalan élvezetére is.

 

A Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség közleményében megerősítette, hogy az ünnepnapok alkalmából nagyobb csapattal vonulnak ki az eseményekre megyeszerte. Ekképp vigyáznak az állampolgárok biztonságára, illetve aktív részt vállalnak a prevencióban.

 

Erdődön, Avasfelsőfaluban, Felsőhomoródon, Krasznabélteken, Bixádon, Piskolcligeten, Măriuş településen, Szaniszlóban és Mikolában is lesznek szabadtéri megmozdulások. A hatóság emberei felkészülten állnak elébe, segítségükkel megelőzhetőek az esetleges incidensek.

 

Az ünnepségek miatt útlezárásokra, a közlekedési rend megváltozására számíthatnak a sofőrök, ezért a csendőrség arra inti az útra kelőket, hogy indulás előtt tájékozódjanak az események és a lezárások felől.

 

A tömeget vonzó programok alkalmával megnövekszik a bűncselekmények száma. A tájékoztatóban a következő jó tanácsokkal látnak el mindenkit az egyenruhások:

 

  • Amennyiben nem muszáj, felesleges, értékes kiegészítőket ne vigyenek magukkal az eseményre!
  • A táskákra, pénztárcára, telefonra, lakáskulcsra, hátizsákra, zacskókra legyenek figyelmesek jártukban-keltükben, de akkor is, mikor fizetnek valahol, vagy helyet foglalnak!
  • A gépkocsi ajtajai mellett a csomagtartót is zárják be, és ellenőrizzék végig!
  • Kövessék a rendezvény előírásait!
  • Ne fogyasszanak alkoholt túlzott mértékben, előzzék meg a kellemetlen helyzeteket és a szabálysértéseket!
  • Fogadják el és kövessék a hatóság utasításait a saját és a környezetük biztonsága érdekében!
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: