2012-06-21 11:51:41• hírek • MTI

Nagy keletje van a sörnek az EB-én

Az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kezdete óta 200 ezer liter sört ittak meg a drukkerek Kijev szurkolói zónájában.

Az ukrán főváros főutcáján, a Krescsatikon kialakított övezetben a sör mellett a legnagyobb keletje a virslinek van, amelyből eddig nyolc kilométernyi fogyott. Szeretik a szurkolók a hot-dogot is, ebből 60 ezer darab, míg fagylaltból 18 ezer adag kelt el - adta hírül szerdán a podrobnosti.ua ukrán hírportál.

A szurkolói övezet árusai szerint a svédek, angolok és lengyelek, valamint az ukránok is leginkább a virslit veszik, amelynek alig győzik az utánpótlását. Igen jól fogynak a zónában az ukrán jellegű apróbb emléktárgyak is.

A hírportál szerint a külföldi szurkolók körében nagy népszerűségnek örvendenek az ukrán főváros földalatti vasútján használatos bedobós zsetonok, amelyeken gesztenyelevél és a Kijev felirat látható. Ezeket szuvenírként viszik magukkal a drukkerek.

A kijevi köztisztasági vállalat munkatársai az eltelt 12 nap során 263 tonna szemetet, nagyrész eldobott műanyag poharakat, palackokat, sörösdobozokat szállítottak el a szurkolói zónából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: