2011-07-11 18:04:51• hírek • Szatmar.ro

Nagy kalap volt a vébéfutam Gyeneséknek

A romániai motorsport történelmében első ízben rendeztek világbajnoki futamot az országban, a hétvégén ugyanis Bodzaforduló mellett került megrendezésre a motorosok enduro világbajnokságának ötödik futama. A megmérettetésen Gyenes Emánuel és Szilveszter Márton is részt vett, ám a Vectra Racing pilótái csak mérsékelt eredményeket értek el.

Hiába van Gyenesnek négy enduro országos bajnoki címe, a világbajnoki mezőny erős számára. Ezt a következtetést maga a szatmári motoros vonta le, miután a romániai verseny első napján a 14., a másodikon pedig a 13. helyen végzett. Mindkét napon a francia Cristophe Nambotim volt a leggyorsabb, aki az összesített táblázaton a második helyen áll a finn Mika Ahola mögött.

Nem járt nagyobb sikerrel a juniorok között Szilveszter sem, aki a 25. helyen ért célba. Mivel egyik szatmári motoros sem vett részt eddig egyetlen világbajnoki futamon az idei enduro sorozatban, így számukra nem is volt különösebb tétje a hétvégi versenynek. Ennek ellenére Gyenes elismerte, hogy jobb eredményt várt magától és hogy mindenek ellenére élvezte a küzdelmet.



Gyenes nem tudta tartani a lépést a világ élmezőnyével az enduro-világbajnokságon fotó: vectraracing.com


'Szerettem volna, ha jobban szerepelek, de hát ez egészen más mint egy tereprali vb-futam. Ezek a motorosok itt nagy sztárok, ők szinte gyerekkoruk óta ezt a szakágat művelik, melyben nagy szerepet kapnak a kanyartechnikák. Itt a pálya is más volt mint az országos bajnokságon, a speciális szakaszok nagyon hosszúak és gyorsak voltak, esélyem sem volt. Azért élveztem, szeretném is csinálni, de erről már lekéstem, hamarabb kellett volna elkezdeni", mondta Mani.

Akinek a felkészülése már a célegyenesbe ért, lévén hétvégén Nagyszeben mellett kezdetét veszi a Red Bull Romaniacs nevű hard-enduro verseny. "A vb-futamon könnyű és gyors volt a pálya, a Red Bullon pedig nehéz lesz és lassú, tele emelkedő, ereszkedő szakaszokkal", próbálta összehasonlítani a közvetlenül mögötte illetve előtte álló két versenyt Gyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: