2014-02-08 14:30:56• hírek • Szatmár.ro

Nagy kaland a nősülés!

Kulcsár-Székely Attila mesélte el egy legény kalandos házasodását.

A Harag György Színtársulat egykori művésze, Kulcsár-Székely Attila péntek este a Szakszervezetek Művelődési Házának a kistermében adta elő a Nyirő József Halhatatlan élet című regényéből készült, azonos című egyszemélyes népi vígjátékot.

A Szatmárnémeti RMDSZ meghívására városunkba hozott produkció nézőit Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a helyi szervezet elnöke köszöntötte. Elmondta: nehéz helyzetben van a Harag György Színtársulat, sok támadás éri napjainkban. Ezért arra kérte a nézőket, hogy tartsanak ki a magyar társulat mellett, mert most igazán nagy szükség van a közönség támogatására.

Kulcsár-Székely Attila humorral bőven füszerezett előadásában elmesélte, hogy hogyan veszi rá egy apa furfanggal a korosodó, vénlegény fiát a nősülésre. Eközben régmúlt időkbe kalauzolta a nézőket: azokba, amikor amikor akár egy hold földön múlhatott egy házasság, amikor az apa kérte meg a lány kezét, és az egész falu kivette a részét a mátkaságból, a vőlegénységből, az esküvőből és a lakodalomból.

Kereskényi Gábor köszöntötte a közönséget

Kulcsár-Székely Attila

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: