2014-07-27 11:06:29• hírek • Szatmár.ro

Nagy hőség, gyors autók és égettgumi-szag a ralifutamon

Az autók, a sebesség szerelmesei szombaton a szatmárnémeti Transilvania sugárúton gyűltek össze, hogy figyelemmel kövessék a Rally Sprint versenysorozat idei negyedik futamát. Több mint ötven autós vállalkozott ez alkalommal arra, hogy összemérje tudását a versenytársakkal.

A Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti kirendeltsége, illetve az Auto Karting Rider's klub által közösen megszervezett autóverseny-sorozat negyedik futamát tartották szombaton a szatmári megyeközpontban. A Transilvania sugárúton megrendezett verseny általában a legnagyobb népszerűségnek örvendő darabja a sorozatnak, hiszen a helyszín könnyen megközelíthető, a töltés pedig kitűnő lelátó, ahonnan szinte az egész pálya belátható.

A szombati nagy hőség miatt a vártnál talán kevesebben látogattak ki nézőként a futamra, de azok igazi autó-fanatikusok voltak. Igaz, ők is leginkább az árnyékba húzódva figyelték, hogyan kopnak a gumik a gyorsra tervezett pályán. Persze ezt autógumikból kialakított kanyarok, lassítók tették nehezebbé - s ezek valóban megnehezítették egy-két pilóta életét.

A legkisebbek Junior 1 és a Junior 2 kategóriába neveztek: előbbiben a 8-15 évesek, utóbbiban a 15-18 évesek vehettek részt, ám autójuk nem haladhatta meg a 150 lóerőt. Az ON1- kategóriában az 1500 köbcenti alatti, az ON2-ben az 1500 és 2000 közötti, az ON3-ban pedig a hátsókerék-meghajtású autók vehettek részt - de maximum 200 lóerőig. Az Open Only 1 kategóriában indulhattak a 2000 köbcentinél nagyobb motorral felszerelt autók, az OO2-ben pedig a hátsókerék-meghajtású járművek.

Ralifutam az új városközpontban

Azok, akik a legrövidebb idő alatt teljesíteték a pályát, 21 bajnoki pontot kaptak. A második helyért 15, a harmadikért 11 pontot adtak a szervezők. A 4. hely 9 pontot, az 5. hely 7 pontot, a 6. hely 5 pontot; a 7. hely 4 pontot, a 8. hely 3 pontot, a 9. hely 2 pontot, a 10. hely pedig 1 pontot ért.

A futam eredményei:

JN1 - 1. Iocsak Leontin 13 éves (Sárközújlak, Suzuki), 2. Tarta David 12 éves (Nagybánya, Suzuki Swift), 3. Pintye Balázs 12 éves (Szatmárnémeti, Honda)  .

JN2 - 1. Balogh Alex 16 éves (Szatmárnémeti, Peugeot), 2. Kira Laurentiu 17 éves (Szatmárnémeti, Honda.), 3. Purgui Flaviu (Szatmárnémeti, Peugeot)

ON1 - 1. Iocsak Ioan (Sárközújlak, Suzuki), 2. Füstös Tiberiu (Dés, Mitsubishi);  3. Füstös Andrei (Dés, Mitsubishi)

ON2 - 1. Havrilla Peter (Nagybánya, Opel Astra), 2. Gavruta Doru (Nagyvárad, Ford Fiesta),  3. Popa Dumitru Cristian (Szentmárton, Ford Puma)

ON3 - 1. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW), 2. Treger Oszkár (Nagybánya, BMW) 3. Gulya Zsolt (Szatmárnémeti, BMW)

OOP1 - 1. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda), 2. Majer Richard (Szatmárnémeti, Honda), 3. Kürti Zsolt (Margita, Honda)

OOP2 - 1. Stecka Florin (Szatmárnémeti, BMW), 2. Farcau Catalin (Szatmárnémeti, BMW), 3. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW);

OPEN - 1. Stecka Florin (Szatmárnémeti, BMW), 2. Tirpe Ioan (Nagyvárad, BMW), 3. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW);

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: