2011-05-10 16:30:38• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel kezdte a szezont Nagy

Nagy célokért harcol, pontosabban fut idén Nagy Attila: a szatmárnémeti atléta a tavalyi Európa-bajnokság után szeretne ott lenni az idei világbajnokságon. Na meg az Európa-kupán és az Universiadén.

Mindezen célok elérése felé vezető úton remek lökést adhat, hogy az év első versenyén főszámában rögtön megvan az első aranyérem. Nagy a hétvégén Kolozsváron 400 méteres gátfutásban megnyerte ugyanis az országos egyetemi bajnokságot, ráadásul 110 méteren összejött egy bronzérem is. Nagy ezúttal 53.38-al teljesítette kedvenc számát, amivel messze elmarad egyéni legjobbjától, ami 50.31.

„Ilyenkor szezon elején ez természetes, de remélem elérjük a tavaly kitűzött célt vagyis 50 másodperc alá szorítani az egyéni csúcsot", mondta Fülöp György edző.

Ha ez sikerülne, akkor Nagy teljesítené azt a szintidőt, amivel ott lehetne a júliusban Törökországban megrendezendő Európa-kupán, az augusztusi kínai főiskolás Világjátékokon és nem utolsó sorban a dél-koreai rendezésű világbajnokságon, melyre augusztus 27. és szeptember 4. között kerül sor Daegu városában.

Nagy Attila célja elérése érdekében a télen klubot is váltott, így immár a Szatmárnémeti Unio mellett a Steaua sportolójának is mondhatja magát. „A Steaua jobb körülményeket és több pénzt tudott biztosítani a felkészülésre, mint a korábbi klubja, a Kolozsvári CSM", magyarázta a döntés hátterét Fülöp.

Nagy egyébként tavaly pályafutása legjobb idényét zárta, hiszen 400 gáton megnyerte az ifjúsági és a felnőtt országos bajnokságot, a válogatott keret tagjaként részt vett az U23-as kaunasi Eb-n, a felnőtt válogatottal a budapesti Európa Kupán, majd pedig első szatmári atlétaként a barcelonai felnőtt Európa-bajnokságon. A katalán fővárosban futotta meg legjobb idejét is, amivel akkor bekerült az elődöntőbe, a nyolcas finálé azonban már nem jött össze.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: