2011-06-19 23:56:21• hírek • Szatmar.ro

Nagy hatodik lett Izmirben

A hétvégén a Szatmárnémeti Sportklub két atlétája is rangos versenyen vett részt Törökországban illetve Bukarestben s mindketten jónak mondható eredményt értek el.

Nagy Attila az Izmirben zajló I. osztályú csapat Európa-bajnokságon vett részt, ahol a román válogatott tagjaként szerepelt. A 23 esztendős atléta 400 méteres gátfutás rajtjához állt oda és 51,71 másodperces idejével a hatodik helyet szerezte meg.

Az EB összesen tizenkét válogatottat felvonultat fel, közülük az első három ország jut fel az elitbe, az utolsó három kiesik.

Kádár András az ország határain belül, Bukarestben szállt versenybe, méghozzá a junior II. korosztály, azaz a 15-16 évesek számára kiírt országos bajnokságon. A gerelyhajtást alig néhány hónapja űző Kádár 51,4 méterre hajította el versenyeszközét, ezzel pedig a harmadik legjobb eredményt érte el, így az ő nyakába került a bronzérem.

„Ez egy kiváló eredmény, tekintve, hogy András még csak márciusban kezdett el a foglalkozni a gerelyhajítással. Ha így folytatja szép jövő előtt áll" - nyilatkozta Fülöp György edző, aki Pop Emillel készítette fel Kádárt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: