2011-03-17 16:09:04• hírek • Szatmar.ro

A nemzetközi kupára is odaérhet a VSK

A válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt három hétig szünetelt a férfi kézilabda-bajnokság, mely a hétvégén folytatódik: a Szatmárnémeti VSK pénteken délután (16.00) a Suceavát fogadja.

Amíg a Vasile Stanga által irányított nemzeti együttes két vereséget szenvedett Litvániától, minek következtében eldőlt, hogy biztosan nem lesz ott a kontinensviadalon, addig a Palkó János és Nicoale Istrate edzette VSK négy barátságos meccsből négyet nyert meg. Ez az eredménysor persze nem sokat ér, az viszont igen, hogy a keret minden tagja lehetőséget kapott, ráadásul a sérüléssel bajlódók (Timofte, Liberţ, Munea, Surducan, Teremi, Savlovschi, Szavics) is felépültek.

A pénteki bajnokin az edzőpáros tehát valamennyi játékosára számíthat, ami azért fontos, mert egy győzelem esetén a VSK-nak akár az első hatba kerülés is reálissá válhat. Ez pedig lehetővé tenné az európai kupákban, pontosabban a Challenge-kupában való indulást.

„Az utóbbi időben rájárt a rúd a csapatra, sokan kidőltek, de szerencsére a pénteki meccsre mindenki hadra fogható. Szavics ugyan nem épült fel még százszázalékosan, de vállalni fogja a játékot, az ő kemény, agresszív, csupaszív játékára nagy szükség lesz" mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának az elnöke. „Számunkra igen fontos a mérkőzés, amely meghatározó a bajnokság végkimenetele szempontjából. Ha győzünk, akkor jó esélyünk lehet arra, hogy bekerüljünk az első hatba, ami már nemzetközi kupaszereplést jelenthetne. A Suceava modern, igen gyors kézilabdát játszik, nekünk nem szabad felvennünk ezt a rohanó stílust, taktikusan lassítanunk kell a játékot", folytatta a sportvezető.


Európai kupaszereplés esetén nagyobb csarnokra lenne szüksége (mindkét) VSK-nak
Európai kupaszereplés esetén nagyobb csarnokra lenne szüksége (mindkét) VSK-nak


Amennyiben a VSK-nak összejönne a nemzetközi kupaszereplés, felértékelődne a csapat infrastrukturális problémája: egy megfelelő méretű csarnok hiánya. Jelenleg Romániában csak két megyeszékhely nem rendelkezik multifunkcionális sportcsarnokkal és érdekes módon az a két város, amelyik pénteken összecsap egymással: Szatmárnémeti és Suceava.

E jelentős hiányosság kiküszöbölésére két középtávú megoldás adódik. Egyrészt Elena Udrea turisztikai és fejlesztési miniszter néhány hónapja hirdette meg sportcsarnoképítő programját, amelynek keretein belül talán Szatmárnémetinek is „jutna" egy létesítmény. Másrészt pedig, amint azt Kereskényi elmondta, már több műépítészettel is felvette a kapcsolatot a város vezetősége, hogy megvizsgálják: miként lehetne megnövelni az Ady Endre utcai terem befogadóképességét. „Azonban egy új csarnokra is lenne igény, amely szabadidős központként más eseményeknek is helyt adhatna", fejtegette a terveket Kereskényi, aki egyben a város alpolgármesteri tisztségét is ellátja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: