2011-03-18 18:52:34• hírek • Szatmar.ro

Nagy győzelem a Suceava ellen

Fontos mérkőzés előtt állt a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata a bajnokság 15. fordulójában: a vezetők szerint amennyiben az együttesnek sikerül legyőznie a Suceavát, akkor akár az európai kupaszereplést is célul lehetne kikötni. Nos, a fiúk nyertek.

Az első félidőben még nem sok látszott abból, hogy itt a VSK esetleg a Challenge Kupa indulásért is harcolna. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, hol egyik, hol másik csapat vezetett, de soha nem kettőnél nagyobb előnnyel. A hullámzó teljesítmény mindkét csapatot elkísérte a szünetig, amikor is 21-19-es előnnyel vonulhattak pihenőre a vendégek. A gólok magas száma is jól mutatja, hogy egyik védelem sem állt a helyzet magaslatán, egyik szakvezetés sem lehetett túlságosan elégedett a hátsó alakzattal.

A szünetben aztán Palkó Jánosnak és Nicolae Istraténak sikerült rendet rakni a fejekben, stabilizálódott a VSK védelme, aminek egyik első jele volt, hogy Teremi kapus két bravúros védéssel nyitott. A hazaiak öt perc alatt fordítani tudtak (23-22-re), sőt villámgyorsan öt pontos előnyre tettek szert. Az 50. minutumban kisebb hullámvölgy következett, amit a Suceava ki is használt és feljött 30-28-ra.


A VSK a második félidőben mutatott játékával legyőzte a Suceavát
A VSK a második félidőben mutatott játékával legyőzte a Suceavát


Közelebb azonban már nem engedte magához ellenfelét a VSK, amely végül 37-34 arányban nyerni tudott, visszavágva ezzel az őszi 42-30-as zakóért. Az első lépést megtették tehát a VSK játékosai az európai kupák felé, várjuk a folytatást.

Nemzeti Liga, 15. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Suceavai Bucovina 37-34
(19-21)
A szatmári gólszerzők: Savlovschi 10 (7x7), Vizsbovszkij 7, Szavics 5, Liberţ 4, Surducan 3, Oláh 3, Mateiaş 3, Timofte 2.

A végén kijárt az ünneplés a fiúknak
A végén kijárt az ünneplés a fiúknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: