2018-01-27 11:16:15• hírek • Szatmár.ro

Nagy fogás! Több ezer doboz cigarettát fogtak a hatóságok

Január 27-én hajnalban fogtak el egy dohánycsempészt a román-ukrán határon.

A 19 éves, ukrán származású fiatal, Oleh P. a hajnali órákban érkezett a Suceava megyei sireti határátkelőhöz egy Volkswagen típusú személygépkocsival.
 

A rendőrség emberei gyanúsnak találták a férfi viselkedését, ezért a vámhatóságokkal együttműködésben a jármű részletes átvizsgálása mellett döntöttek. A gépkocsi, a csomagtér és a gyanúsított személyes holmijainak ellenőrzése során találtak meg 370 csomag zárjegy nélküli, Ukrajnából átcsempészett cigarettát.
 

A dohányáru értéke nagyjából 500 lej, a hatóságok a csempészcikkeket és az autót is lefoglalták, a sofőrt pedig 5.000 lej pénzbírság megfizetésére kötelezték.

 

Szintén január 27-én, hajnali 2:00 óra körül történt, hogy Máramaros megyében félreállítottak ellenőrzésre egy Audi márkájú gépjárművet.


A személygépkocsi sofőrje először nem vette figyelembe a hatóságok jelzéseit, nem akart félreállni, egyenesen továbbhajtott. A rendőrség emberei hajtóvadászatba kezdtek és rövid időn belül elkapták a menekülő férfit. A nyomozók a határ közelében 3.460 csomag ukrán cigarettára bukkantak mintegy 41.000 lej értékben, emellett pedig a Suceava megyei Brodina határátkelő közelében is találtak még öt csomag illegális árut.


Miután összeszámolták a dohánycikkeket, kiderült, hogy nem kevesebb mint 9.880 doboz cigarettáról van szó, amelynek az értéke nagyjából 115.600 lej. A csempészárut lefoglalták, az ügy részletes felgöngyölítése érdekében pedig megkezdték a nyomozást.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: