2020-04-07 15:56:08• hírek • Szatmár.ro/Digi24

Nagy esély van rá, hogy júliusban rendezik meg az országos felmérőt és az érettségit

Kedden megtartott sajtótájékoztatóján Monica Anisie tanügyminiszter bejelentette, hogy nagy eséllyel júliusban lehetne megszervezni az országos felmérőt és az érettségit.

Amennyiben, jelen állás szerint május 16-án véget ér a szükségállapot újra kinyitnak az iskolák és folytatódhat a tanév, úgy a közoktatásban, mint az egyetemeken is – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Monica Anisie tanügyminiszter. 

A szaktárca vezetője elmondta, a vizsgákon nem fogják számon kérni a második félév tananyagát. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta semmit sem tudnak biztosan kijelenteni, hiszen a tanév alakulása a járványtól függ.

Elmondta azt is, hogy az oktatás csak akkor folytatódhat, ha a tanárok és a diákok biztonságban lesznek, és nem áll fenn a fertőzés további veszélye. Mindezek fényében az érettségi vizsgák és az országos felmérők nagy eséllyel júliusra lesznek halasztva, ezeken pedig nem kérik majd számon a második félév tananyagát.

A második félévben diákokat legalább két jeggyel le lehet zárni, ehhez hozzáadódik majd esetenként a félévi jegy is.

A miniszter hozzátette azt is: a féléviket csak a március 11-éig leadott tananyagból lehet megíratni.

A miniszter hangsúlyozta ugyanakkor, hogy rendeletet adott ki, amely értelmében idén nem tartják meg a próbavizsgákat, a 2., 4. és 6. osztályosok országos felmérőjét és a tantárgyversenyeket sem, illetve a tantárgyversenyek nyerteseinek speciális érettségi-, vagy országos felmérő vizsgáját sem.

A nulladik osztályba és óvodába való beiratkozást is későbbi időpontra halasztják el, akárcsak a tanári versenyvizsga beütemezését. A pontos dátumot rögtön a tanítás újrakezdése után jelentik majd be, mutatott még rá Anisie.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: