2019-07-11 16:30:38• hírek • Nagy Tímea

Nagy értékű lopás és drogkereskedők egy időben Szatmárnémeti központjában

Szatmár régi központja két komoly bűncselekménynek is helyet adott csütörtökön, a tetteseknek azonban nem volt szerencséjük.

Kora délután a színház utcájában, pár lépésre a börtöntől és a törvényszéktől történt a lopás. A gazfickókat egy térfigyelő kamera rögzítette, így buktak le. Meg nem erősített információink alapján két középkorú, 40-50 év körüli alak betért egy lokálba és inni kért. Az egyik, véletlennek tettetve mozdulatát, lelökte az innivalót, majd amint a báros hátra ment a felmosóért és a vederért, a két illető 500 lejt, egy laptopot, egy telefont és néhány dokumentumot nyúlt le, összesen mintegy 4.000 lej értékben. A férfiak, mint akik jól végezték dolgukat, útnak eredtek a zsákmánnyal.


A helyiség tulajdonosai értesítették a hatóságokat a 112-es segélykérő számon. A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársai a helyszínre érkeztek és nyomozást indítottak az ügyben. A vizsgálódás során kiderült, hogy egy szomszédos vendéglátóhely külső kamerája lencsevégre kapta a garázdákat, így a rendőrség már tudja, kiket is keressen.

 

 

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény csütörtök délután a megyeszékhelyen. 

A Helyi Rendőrség kapcsolta le a másik két bűnözőt a Hunyadi (Corvinilor) utcán. A szélhámosok fényes nappal sefteltek a tilosban. Előzetes információink szerint két fiatalembert igazoltattak és ellenőriztek a rend őrei a régi központhoz közel, mert engedély nélkül kereskedtek. Az utcákat rótták és úgy árusítottak kiszuperált, régi csörgőórákat. Az üzlet nem tűnt valami fényes, jövedelmező ötletnek, és még számlaképesek sem voltak. Nem csoda, ha feltűnőek voltak és kiszúrták őket.


A 21 és a 27 éves csirkefogókról kiderült, nem csak ketyegők voltak a tarsolyukban. A zsebek kiürítésekor előkerült egy kis tasaknyi, növényi eredetű, tudatmódosító szernek kinéző anyag. Valószínűsíthető, hogy a “zöldet” is áruba bocsátották a megfelelő érdeklődők számára. I.C-t és G.M-et a Helyi Rendőrség munkatársai átadták a megyei munkatársaknak, akik eljárást indítottak a kétes indivídumok ellen.

 


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: