2017-06-01 08:05:57• hírek • Szatmár.ro

Nagy értékű labor-gépeket kap használatba a Szatmár Megyei Kórház

A legutóbbi megyei tanácsülésen újra téma volt a megyei kórház ügye.

A nemrég megtartott megyei tanácsülésen a PSD-frakció hozta szóba a Szatmár Megyei Kórházban kialakult feszült helyzetet, illetve kérték a kórházmenedzser, Camilo Coste leváltását. A menedzsert amúgy a kórházban kialakult gyógyszerhiánnyal kapcsolatos tiltakozó akciót követően a megyei tanács vezetősége szabadságra küldte, lemondását nem fogadta el. A tanácsülésen elhangzott: senkinek nem fogadják el a visszalépését addig, amíg ki nem derül, hogy kik voltak a felelősei a kialakult helyzetnek.

Jó hír viszont, hogy a Szatmár Megyei Kórház modern labor-eszközöket kap haszonbérbe, amelyekkel jelentősen lehet majd javítani az egészségügyi központ laboratóriumának felszereltségét. Sőt, a gépekből a három Szatmárnémeti helyszín - járóbetegellátó, régi kórház, új kórház - mellett jut a tasnádi kórháznak is. Ezeket egy bukaresti cég bocsájtja a megyei kórház rendelkezésére.

A gépek már megérkeztek Szatmárnémetibe, a beszerelésük, üzembe állításuk következik. Ezekhez 24 órás szervizszolgálat és 4 órás beavatkozási idő is jár. A laboratóriumok felszerelésével próbált Camilo Coste pénzügyi stabilitást hozni a kórház költségvetésébe, ugyanis sok vizsgálatot nem tudtak a kórházon belül elvégezni, így az ebből származó bevételek eddig a magánlaboratóriumokhoz vándoroltak. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: