2012-09-11 17:24:35• hírek • Póti Orsolya

Nagy érdeklődés övezte a Baba-mama Klub találkozóját

A nyári szünet után végre újra találkozhattak az anyukák és babáik a Szatmári Baba-mama Klub jóvoltából. A találkozó témája ezúttal a szobatisztaság volt, amelyről Gödri Réka klubvezető tartott előadást.

Több mint húsz érdeklődő szülő és ugyanennyi gyermek gyűlt össze szeptember 11-én, kedd délután a szatmárnémeti Korall Klinika 3. emeleti termébe. Ugyanis ez lett az új helyszíne a Szatmári Baba-mama Klubnak, melyet Gödri Réka alapított lassan 4 évvel ezelőtt.

A klubvezető örömére a teremben új arcok is megjelentek, ami kizárólag arra utal: a szatmári anyukák és kismamák igényt tartanak a klub által szervezett találkozókra, előadásokra és egyéb rendezvényekre.

Ennyi baba részvételével igazi játszóház alakult ki a teremben, a szülők rövid bemutatkozása után pedig kezdetét is vette a beszélgetés. A találkozó témája a szobatisztaság volt, melynek kapcsán Gödri Réka több szakkönyvet is áttanulmányozott  és két gyermekes anyuka lévén, saját tapasztalatit is megosztotta a jelenlévő szülőkkel.

A baba szobatisztaságra való nevelése és főként ennek kialakulásának időpontja nagyon sok szülőt foglalkoztat, éppen ezért nem volt meglepő, hogy az előadás végén csak özönlöttek a kérdések a gyermeknevelési tanácsadó felé.

Az előadás során kiderült, hogy a szobatisztaság nem más, mint az a képesség, hogy a gyerek tudatosan ellenőrizni, irányítani tudja vizelési, székelési ingerét, akaratlagosan szabályozni tudja záróizmait. Fontos az, hogy a gyerek értelmileg annyira fejlett legyen, hogy megértse, mit kívánnak tőle a szülei. A fentiekből nyilvánvaló az, hogy a hat hónapos gyerek, vagy akár az egyéves, nem érett még a szobatisztaságra.

Gödri szerint a szobatisztaságra való nevelést elég csak a második születésnap környékén elkezdeni. A szülőnek igyekeznie kell, hogy ez egy minél természetesebb, majdnem magától végbemenő folyamat legyen, és ne okozzon fölösleges szorongást a gyereknek.

A Szatmári Baba-mama Klub következő találkozójára szeptember 25-én kerül sor, szintén a Korall Klinika 3. emeleti, 301-es termében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: