2019-10-30 10:46:41• hírek • Bajnai Botond

Nagy buli volt a kölcseys picuravató

Kedd délután tartották meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ötödikeseinek beavató ünnepségét, a diákok bemutatkozó előadásai után közösen buliztak a gimnazisták.

 

Tizenhetedik alkalommal tartották meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium picuravatóját, az idei rendezvény is nagyszerűen sikerült, a diákok ismét bemutatták, mennyire leleményesen és humorosan oldják meg a rájuk szabott feladatokat.

 

Az idei picuravató témája a Disney-mesék világa volt, miden bemutatott előadás, vagy elénekelt dal kötődött a sokak által ismert Disney-mesék valamelyikéhez. A mentorok is ebben segítették az ötödikeseket: a 31 diákból álló V. osztályt csapatokra osztották, ezek mind egy-egy 5-7 perces előadással léptek a zsűri és a közönség színe elé. Mert volt ám közönség is: kedd délután, 5 órától szülőkkel, diákokkal, pedagógusokkal telt meg az iskola díszterme, volt ki tapsoljon is az ügyes csapatoknak.



 

Ami a zsűrit illeti, Pataki Enikő iskolaigazgató, Csorján Árpád történelem tanár, Nagy Tünde földrajztanár, valamint Kállay Zselyke 8. osztályos tanuló voltak az picurok keddi bírái.

 

Egyébként az ötödikesek beavatása már órákkal korábban elkezdődött, a csapatok a nap folyamán különböző próbákat álltak ki, a délutáni dísztermi fellépésük már csak a hab volt a tortán.

 

Az ötödikesek csapatokba szerveződve versenyeztek egymással, Mickey Gregor, Kék Pudingok, Na ki a király, Óz csodás csapata, valamint Jégmaiszter nevű csapataikkal mutatkoztak be a színpadon.



 

Közben a 6., 7., és 8. osztályosok is felléptek, egy-egy frappáns tánccal szórakoztatták ők is a közönséget.

 

Az előadásokat követően, Pataki Enikő, a zsűri elnöke gratulált az ügyes ötödikeseknek, akik nagyszerű hangulatot varázsoltak erre az estére, ezért a zsűri úgy döntött nem állít fel egy sorrendet, inkább, minden csapat számára egy olyan oklevelet nyújt át, amely kiemeli az adott csapat valamilyen erényét.



 

A Kék Pudingok, a legtörpösebb, legharmonikusabb csapat díját kapták meg, a Na ki a király csapat a legjobb színészi alakításokat nyújtó csapat díjában részesült. A Mickey Gregoré volt a legjobb színpadkép és legkerekebb történet. Óz csodás csapatát találta a legfélelmetesebbnek a zsűri, míg a Jégmaiszterek kapák a legvarázslatosabb, és legjobb tánccal rendelkező csapat díját.

 

A színpadi előadás után estig tartó buli következett, amelyen minden 5–8. osztályos diák részt vehetett.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: