2011-09-09 19:29:10• hírek • Kocsis Zoltán

Nagy buli ígérkezik vasárnap Bogdándon

Immár huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén Bogdándon a Nemzetiségek Folklórfesztiválja, amelyen az idén nem kevesebb, mint tizenkilenc zenekar és tánccsoport próbálja meg elszórakoztatni a nagyérdeműt.

A műsor vasárnap délelőtt 11.30-kor veszi kezdetét egy igazán ünnepi pillanattal: a fúvószenekar zenéjének kíséretében a község elöljárói koszorúkat helyeznek el a falu múzeumában.

Ezt követően azonban már a zene és a szórakozás veszi kezdetét: összesen tizenkilenc együttes lép majd színpadra. A műsor gerincét a magyar népzene adja, fellép a helyi Rozsmalint együttes, az egri Csodaszarvas tánccsoport, a nagykárolyi Rekettye zenekar, de láthatunk magyar táncokat domahidi és avasújvárosi együttesektől is.

Már ami Szatmár megyét illeti, mert képviselteti majd magát a Szilágy megyei Szilágycseh, Szilágysámson, Szilágylompért és Selymesilosva, a Bihar megyei Magyarremete valamint a Kolozs megyei Várfalva.

Avasi táncokat mutat majd be szilágykorondi, a bikácfalvai csoport (Máramaros megye) valamint a szatmárnémeti Cununita együttes. A Csanálosról érkező csoport sváb, a Felsőboldádról érkező pedig cigány, míg a Mikolából valamint az ukrajnai Tiszafejéregyházáról érkező együttes ukrán táncokat mutat be.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: