2012-08-09 09:20:12• hírek • Szatmár.ro

Gólya Nyári Egyetem, önkéntesség, szakmai tapasztalatcsere

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség augusztus 17. és 21. között új programmal kecsegteti az idén frissen felvételizett diákokat. A Gólya Nyári Egyetem legfőbb célja megismertetni a leendő egyetemistákkal az ősztől megszokásra váró új környezetet.

Az elmúlt időszakban zajlott a jelentkezés a KMDSZ Gólya Nyári Egyetemére, melyre közel 100 diák jelezte résztvételi szándékát. A 4 napi program rengeteg eseményt tartalmaz amely hasznos lesz az első éves hallgatók számára, hisz megismerhetik az egyetemüket, betekintést nyerhetnek a felsőoktatási intézmény adminisztrációjába. Áthatóbb ismeretséget szerezhetnek az ösztöndíj lehetőségekről, hisz manapság sok diák alig ismeri ezen lehetőségeket, és mégkevesebben élnek is vele.

A felsőbb éves egyetemisták különböző városnéző túrák keretén belül vezetik körbe  a résztvevőket Kolozsváron, ezáltal megismerhetik a főbb nevezetességeket, fontosabb egyetemista helyszíneket.

A egyetemi környezet bemutatása mellett a Nyári Egyetem másik célja az egymással való ismerkedés. Fontosnak tartjuk, hogy a leendő csoporttársak már az egyetem kezdése előtt megismerkedjenek, barátság kötődjenek. Az ismerkedős játékok illetve a csapatversenyek e kapcsolatteremtésben fog segítséget nyújtani. Az ez időben zajló III. Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat további kulturalis és szabadidős tevékenységet nyújt a résztvevők számára.

Önkéntesség a Kolozsvári Magyar Napokon


A KMDSZ az ifjúsági és sport programok mellett többek közt, 130 önkéntes munkájval járul hozzá a III. Kolozsvári Magyar Napok sikerességéhez. A 130 lelkes fiatal többnyire kolozsvári magyar egyetemista, de sokan jelentkeztek a Kolozs Megyei Magyar Diáktanácstól, Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum és az IKE-től is. Az önkéntességre fontos felhívni a figyelmet, mert ez nem csak munka a fiatalok számára, hisz a jó hangulatnak és a közös élményeknek közösségépítő hatása is van. Ezt a létszámot az eddigi évek munkájának köszönhetően sikerült elérnünk.

KMDSZ - sajtótájékoztatót tartottak

„Fiatalok lendületben" szakmai tapasztalatcsere

Az elmúlt két év együttműködését követően, egy „Fiatalok lendületben" program keretén belül a Kolozsvári Magyar Napokra ellátogat a KMDSZ Karrier Iroda magyarországi partnere, az ELTE Hallgatói Karrierközpont 16 képviselője. A projekt keretén belül workshopokat, kerekasztal beszélgetéseket tartunk, aminek a tematikája fiatalok munkanélkülisége elleni harc. Fontosnak tartjuk, hogy megvitassuk egymás tapasztalatit ezen a téren, és kidolgozzunk egy stratégiát amit itthon és akár Magyarországon is gyakorlatba lehet ültetni.

Az elmult években már vendégül láttuk őket, amikor is hasznos képzéseket tartottak a helyi csapatnak, és több alkalommal is fogadták önkénteseinket gyakornoki program keretén belül a budapesti irodában.

Nagyszerű alkalom ez a KMDSZ Karrieriroda szakmai fejlődésében, méginkább előkészítve a terepet a következő tanévhez, és megerősítve partnerkapcsolatunkat egy erős szakmai szervezettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: