2012-03-12 14:25:04• hírek • Póti Orsolya

Nagy az érdeklődés a méhészet iránt

Dr. Scholtz Béla: a sikeres pályázáshoz mindenképpen szükséges a szakmai tudást igazoló bizonyítvány.
Dr. Scholtz Béla: a sikeres pályázáshoz mindenképpen szükséges a szakmai tudást igazoló bizonyítvány.

Szatmár megyében jelenleg közel ezren - hatszázan hobbiszinten és körülbelül négyszázan, mint kereskedők - foglalkoznak méhészettel. Ahhoz, hogy pályázaton a fejlesztésre támogatást nyerjenek, a méhészeknek rendelkezniük kell a szakmai tudást igazoló bizonyítvánnyal. Ennek megszerzésében nyújt segítséget a Szatmár Megyei Agrárkamara.

Az utóbbi hónapokban körülbelül 180 személy vett részt az Szatmár Megyei Agrárkamra által indított méhész képzéseken - tudtuk meg Dr. Scholtz Bélától, az intézmény munkatárstól.

A három hónapos tanfolyamok célja olyan szakemberek képzése, akik alkalmazzák a humán egészségügyi előírásokat, betartják a méhegészségügyi előírásokat, beszerzik a tevékenységhez szükséges eszközöket, berendezik a kaptárt időszaknak megfelelően, fenntartják az állomány termelőképességét, méhlegelőt biztosítanak és vándorolnak a kaptárokkal, valamint kinyerik és értékesítik a méhészeti termékeket.

Az agrárkamara korában méhész kurzusokat szervezett Tasnádon és Avasfelsőfaluban is, Nagykárolyban és Szatmárnémetiben pedig tovább zajlanak a tanfolyamok, melyek során nagy hangsúlyt kap az elméleti képzés.

Ha szeretne részt venni szakmai pályázatokon, ahol támogatást nyerhet, fontos, hogy rendelkezzen a szakmai tudását igazoló bizonyítvánnyal. A megfelelő pályázat kiválasztásában és ezek áttanulmányozásában kellő segítséget nyújtanak a megyei agrárkamara munkatársai. Szerezze meg már most az intézmény által kiadott méhészbizonyítványt. Jelentkezni lehet a 0261-717-348-as telefonszámon, vagy az agrárkamar székhelyén ( 1. Decembrie 1918 utca 13. szám alatt) hétköznaponként 8.00 és 16.00 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: