2012-05-11 12:14:44• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Nagy az érdeklődés a Nagykárolyi Kastély iránt

A múlt héten nyílt meg a látogatók előtt a Károlyi-kastély. Csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap hat-hétszáz látogató csodálta meg a felújított egykori főúri lakot. A csoportos látogatást is jó néhányan tervezik - érdeklődtek már a többi között margittai, belényesi, nagybányai stb. iskolák, nyugdíjas körök a lehetőségekről. Napi két-háromszáz látogatót prognosztizáltak hírportálunk érdeklődésére.

Csütörtökönként, péntekenként, szombatonként és vasárnaponként egyaránt 10 és 15 óra között lehet látogatni a kastélyt. A lovagtermet, a kápolnát, valamint a múzeum két tárlatát csodálhatják meg az odalátogatók. Nagykároly helyi tanácsának határozata értelmében a kápolnát óránként 200 lej ellenében lehet bérelni (félórás fotózkodási lehetőséget is magánban foglal az összeg).

Félóránként 100 lejt kell fizetni a fényképezkedésért, 100 lejt egy tanácskozási terem óránkénti bérléséért, s 5 lejt a kápolna meglátogatásáért. A megyei pénzügyi igazgatóság nagykárolyi kirendeltségén lehet befizetni a terembérlések díjait. A kastély üzemeletetői viszont kérik, hogy nekik is jelezzék ebbéli szándékukat az igénylők, nehogy ugyanarra az időpontra például két násznép is érkezzen a kápolnába.

Heti legalább egy rendezvény lesz a kastélyban - a közeljövőben lesz flamencós est, s Vivaldit is játszani fognak a kastélyban.

Nagykárolyban kinylít a kastélyajtó

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: