2018-07-04 09:06:34• hírek • Oszkó Viktória

Nagy a túljelentkezés a szakképzések iránt a Hám János Líceumban

A 2017-es tanév új fejezetet nyitott a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum több mint negyedszázados történetében, hiszen két szakosztály kezdhette meg működését az intézményben.

Nem kérdés, a munkaerőpiac igényli a gyakorlati képesítéssel, tapasztalattal rendelkező munkaerőt, legyen szó akár pályakezdőkről, akár rutinos szakemberekről.


A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum küldetésének tekinti, hogy támogassa a társadalmi mobilitást, ugyanakkor minden diáknak szeretne élhető jövőt biztosítani szülőföldjén. Ennek egyik kulcsa a magyar nyelvű szakoktatás, amelynek megerősítésében szeretne részt vállalni.


A két szakosztály közül egyik közélelmezés-turizmus profilú, amely megosztott képzési rendszerben 14 hellyel szakács- és újabb 14 hellyel pincérképzést kínál; a második pedig az automatizálás-elektronika profilú, amely 28 hellyel elektronikai műszerészeket képez.


Idén a vártnál jóval nagyobb érdeklődés mutatkozott a képzések iránt a diákok részéről. A 28 helyet biztosító szakács- és pincér oktatásra 39-en jelentkeztek, ami jóval meghaladja a maximális férőhelyek számát. A automatizálás-elektronika profilú képzésre 24-en adták be a jelentkezésüket, 4 szabad helyet hagyva ezzel.


A diákok rangsorolása a helyekre szelekciós vizsga alapján történik, melyet azon tételek alapján kell teljesíteniük a diákoknak, amelyeket az iskola korábban összeállított.


Sokan vannak, akik második lehetőségként a szakács-pincér képzés után a műszerész képzésre adták be jelentkezésüket, így vélhetően a maradék néhány hely is feltöltésre kerül majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: