2010-09-16 16:35:45• hírek • Szatmar.ro

Nagy a kereslet a bérletekre

Úgy tűnik, a gazdasági válság sem gátolja meg a színház kedvelőit abban, hogy bérletet váltsanak a kultúra közvetítőinek előadásaira.

Az elmúlt színházi évben hozzávetőleg 6300 bérletet vásárolt a szatmári lakosság és úgy tűnik, idén sem marad el ez a szám, tudtuk meg Stier Pétertől, az Északi Színház igazgatójától.

A nehéz anyagi helyzetre való tekintettel nem drágított az évad bérleteinek árain a vezetőség, így valószínűleg ennek is tudható be, hogy a táplálék és a közköltségek mellett a lakosság erre is hajlandó pénzt fordítani. Ennek értelmében a felnőtt bérlet, amely 5 előadást tartalmaz 40 lejbe, a szintén 5 előadást tartalmazó nyugdíjas bérlet 30 lejbe, a 4 előadásos középiskolás 25 lejbe, az V-VIII. osztályosok számára szintén 4 előadást tartogató bérlet ugyancsak 25 lejbe, az I-IV.

Osztályos és az iciri bérletek, amelyek 3 előadásra jogosítják fel tulajdonosukat 15 lejbe, míg a mecénás bérlet 300 lejbe kerül. A jegyárak tekintetében sem történt változás, így a felnőtteknek 15 lejbe, míg a diákoknak 10 lejbe kerül az egyszeri belépő.

A társulat idén is igyekezett olyan összeállítást kialakítani, amely mindenki számára kellemes kikapcsolódást nyújt, így összesen 11 darabot fognak játszani, köztük musicalt, komédiát, magyar és külföldi írók műveit.

A társulat új taggal is bővült Galló Ernő személyében, aki túl van már az első szatmárnémeti fellépésén és úgy tűnik az Ács Alajos stúdióterem is a felújításának végén jár, így a tervek szerint jövő héten megnyitják.

Az igazgató elmondta, köszönettel tartozik azoknak akik ebben a nehéz helyzetben is áldoznak a kultúrára és segítenek abban, hogy fenntartsák a helyi színjátszást.

Stier fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy azon személyek, akik az eddigiekben rendelkeztek bérlettel, és ezt szeretnék meghosszabbítani, szeptember 20-áig megtehetik, az Északi Színházban. A hosszabbítás előnye, hogy az említett dátumig fenntartják számukra az eddigi helyeiket, a határidő lejárta után azonban új bérletesek igényeit kiszolgálva kénytelenek átadni ezeket az új igénylőknek.


Idén is kellemes kikapcsolódást ígér a színház vezetője
Idén is kellemes kikapcsolódást ígér a színház (fotó: Archív)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: