2010-04-19 17:38:59• hírek • Szatmár.ro

Nagy Sándor, szakács

Szakértőinket bemutató cikksorozatunkkal rovatunk tanácsadóit, szakembereit próbáljuk meg közelebbről bemutatni olvasóinknak, illetve felidézni a tanácsadók által elmesélt humoros történetet.

A Chilly Csárda Étterem szakácsának, Nagy Sándornak segítségével már több mint egy hónapja működik gasztronómia rovatunk, melyben könnyen elkészíthető finomságok receptjeivel kedveskedünk olvasóinknak. Szakácsunk, Nagy Sándor 1982. április 26-án született Szatmárnémetiben. Tanulmányait a Ion I. C. Bratieanu Gimnáziumban végezte, ezt követően pedig Budapesten végezte el a Dobos C. József Vendéglátó Ipari Szakképző Iskolát.

Sándor lassan kilenc és fél éve foglalkozik szakácskodással, és ilyen hosszú idő alatt rengeteg tapasztalatra tett szert. Szakácsunk elmesélte, hogy a szakácskodás nem volt gyerekkori álma, teljesen véletlenül csöppent bele a szakma fortélyaiba. A suli után barátjával nem tudta, hogy mihez kezdjen, úgy hallották, hogy Budapesten jó Vendéglátó Ipari Iskola van, ezért úgy gondolták belevágnak. Akkor még egyáltalán nem értett a főzés tudományához, de már az első három hónap alatt beleszeretett a gasztronómiába, és úgy érezte, hogy innen nincs visszaút. A kezdet nehéz volt, hiszen egy szigorú profi mester kezére kerültek, de megérte, mert alaposan kitanulhatták a szakmát. Az, aki hobbi szakács akar lenni, elég ha itthon végez el egy képzést, de aki komolyabban érdeklődik a szakma iránt, az próbálja meg Bukarestben, vagy Budapesten ezt elsajátítani - ajánlotta szakácsunk.

Sándor hivatásává vált a szakma, örömét az ízek összepárosításában leli, és igazi szakmai kielégülést jelent számára az, ha a vendégek arcán látja, hogy az étel, amit főzött ízletes volt. Az első étel, amit Sándor Budapesten megtanult főzni, a zellerkrémleves volt, amit a mai napig is szívesen elkészít, és nagy sikere van a könnyen elkészíthető levesnek. Szakácsunk elmesélte, hogy a képzés elején számos bakit elkövetett, például egyszer föltette főni a levest, de elfelejtett alágyújtani. Csak várta, hogy főjön a  leves, de az nem főtt... Akkor azt mondták neki, hogy soha nem lesz belőle szakács, de mégis az lett. Sándor jövőbeli tervei között egy mesterszakács képzés is szerepel, amely keretén belül egy versenyen is részt vehetne.

Szakértőnk gyakorlatilag minden olvasó kérdését örömmel fogadja, és szívesen ad választ olyan kérdésekre, mint például, hogyan használjuk az újabb alapanyagokat, hogyan kell elkészíteni jól egy bizonyos ételt, valamint szakmabeliek kérdéseit is várja, hiszen ebben egyrészt kihívást is találna. Szakértő rovatunkra Szatmár megyében már szükség volt, hiszen minden színvonalas hírportál működtet egy olyan rovatot, amelyen keresztül tanácsokat, tippeket adhatnak az olvasóknak. A válaszai és a gasztronómia rovat által, a háziasszonyok nem csak tanulhatnak, hanem újíthatnak is a főzésben - véleményezte Nagy Sándor.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: