2006-02-15 22:59:50• hírek • Szatmar.ro

NOD32 - a legjobb

Két magyar teszt hasonlította össze a különböző vírusirtókat.

Nemrég két független magyar teszt rendhagyó szempontok alapján hasonlította össze a különböző vírusirtó programok teljesítményét. Az eredményekből kiderült, hogy a NOD32 antivírusrendszer versenytársainál kevésbé fogja vissza a számítógépek teljesítményét, és az ismeretlen kórokozókat is hatékonyabban azonosítja.
Az antivírusrendszereket összehasonlító vizsgálatok általában azt elemzik, hogy a szoftverek milyen hatékonyan azonosítják a már ismert kórokozókat. A hagyományos tesztek így kevés figyelmet fordítanak annak analizálására, hogy a vírusirtók mennyire fogják vissza a felhasználók számítógépeinek teljesítményét, és azt sem vizsgálják, hogy a szoftverek milyen hatékonyan azonosítják az ismeretlen kórokozókat pusztán azok viselkedéses jellemzői alapján.

Februárban két független magyar teszt is szakított e hagyományokkal. A PC World vizsgálata során Spányik Balázs azt elemezte, hogy a különböző antivírus szoftverek mennyire fogják vissza egy átlagos otthoni Windows XP rendszer teljesítményét.

A Vírusirtók sötét oldala címmel publikált teszt eredményei szerint a NOD32 antivírus rendszer "megközelítette a vírusvédelem nélküli szintidőt, és alaposan rávert a többiekre", akik között ott volt az F-Secure Anti-Virus 2006, a Kaspersky Anti-Virus Personal, a McAfee VirusScan, a Norton AntiVirus 2006 és a VirusBuster Personal 2005. Ezért, illetve egyenletesen jó eredményei miatt a NOD32 antivírus rendszer kapta meg a "PC World Ajánlásával 2006" díjat.

prim.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: