2016-04-01 17:26:07• hírek • MTI

Muzulmán lányokat bántalmaztak Bukarestben

Két 18 éves muzulmán lány bántalmazásának gyanújával hivatalból vizsgálatot indított a bukaresti rendőrség, miután egy fiatalokból álló csoport állítólag letépte róluk a hajukat takaró fátylat és megverte őket egy bukaresti utcán - jelentette pénteken a Mediafax hírügynökség.

A két muzulmán lányt napközben, a belvárosi Mosilor úton támadta meg három fiú és két lány - tudatta a Muzulmán Nővérek nevű egyesület. A szervezet közleménye szerint a sértettek fejéről letépték a fátylat és ütlegelni kezdték őket, emiatt fejükön és kezükön is sérüléseket szenvedtek. "Nagy sokára, egy férfi közbelépése mentette meg őket a támadóktól" - írta az egyesület.

A közlemény megjelenése után a bukaresti rendőrség szóvivője megerősítette: az áldozatok egyike szüleivel jelentkezett az egyik rendőrőrsön. A rendőrök elkísérték őket a helyszínre, de nem sikerült azonosítaniuk a támadókat. Mivel a szülők nem akartak írásos panaszt tenni, a rendőrség hivatalból indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A Muzulmán Nővérek egyesület nyilatkozatában aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a média "téves képet fest a terrortámadásokról, nem tesz különbséget a terroristák és az "egyszerű muzulmánok" között.

"A muzulmánok elítélik ezeket a terrortámadásokat és általában az erőszakot. A Romániában élő muzulmánok békések, több mint felük itt született és nevelkedett román állampolgár. Nem akarjuk megosztani a társadalmat, békében szeretnénk élni, mint eddig, és nem akarunk többé ezekről az ismétlődő esetekről hallani" - fogalmaz az egyesület közleménye.

A muzulmán felekezet vezetői a Hotnews.ro portálnak elmondták: három korábbi hasonló esetről van tudomásuk, de egyik sem volt ennyire erőszakos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: